Kostnad Fördel för börshandlade fonder

May 6

Några av de många fördelarna med börshandlade fonder (ETF) innefattar låga kostnader, skatteeffektivitet, transparens (du vet vad du köper), och den långa historia av framgång för indexe investeringar.

I en värld av aktivt förvaltade fonder (det vill säga de flesta fonder), den genomsnittliga årliga förvaltningsavgiften, enligt Morningstar, är 1,33 procent av saldot på kontot. Det kanske inte låter som mycket, men inte vilseledas.

En väl balanserad portfölj med både aktier och obligationer kan återvända, säg, 7 procent över tiden. I så fall betalar 1,33 procent till en tredje part innebär att du bara har sänkt din totala avkastning med ungefär en femtedel. I ett dåligt år, när dina investeringar tjänar, säg, 1,33 procent, du har just sänkt dina avkastning till noll.

Den genomsnittliga avgiften för aktiefonder är 1,33 procent, men avgifterna har varit så hög som 10 gånger det beloppet. Crazy. Investera i en sådan fond är gungade pengar till vinden. Ändå människor gör det.

Chanserna för ditt avveckling framåt efter betala så höga avgifter är bredvid noll. Att betala en last (en ingång och / eller utträdesavgift) som kan uppgå så mycket som 8,50 procent är lika nötaktig. Ändå människor gör det.

I en värld av indexfonder, kostnaderna är mycket lägre, med index fonder i genomsnitt 0,64 procent och börshandlade fonder i genomsnitt 0,50 procent, även om många av de mer traditionella inhemska indexe ETFs kosta mer än 0,20 procent per år i förvaltningsavgifter. En handfull är under 0,10 procent.

Vissa avgifter är så låg att den är försumbar. Varje ETF visas här har en årlig hantering bekostnad av 0,12 procent eller lägre.

ETF Ticker Total årliga förvaltningsplan Expense
Fokus Morning US marknadsindex FMU 0,05%
Fokus Morning Large Cap Index FLG 0,05%
Schwab US bred marknad SCHB 0,06%
Vanguard S & P 500 VOO 0,06%
Vanguard Total Stock Market VTI 0,07%
Schwab US Large-Cap SCHX 0,08%
SPDR S & P 500 Index SPION 0,09%
iShares S & P 500 Index IVV 0,09%
PIMCO 1-3 År US Treasury Index TUZ 0,09%
Vanguard Large Cap VV 0,12%
Vanguard Short-Term Bond BSV 0,12%

Ett flertal studier har visat att lågprisfonder har en stor fördel framför högre kostnads ​​fonder. En studie av Morning såg lagerrapporter under en femårsperiod. I nästan varje kategori av lager fond, lågprisfonder slå byxorna högkostnadsländer fonder. Tror du att genom att betala höga avgifter du får bättre fondförvaltning? Knappast.

Morningstar Studien fann till exempel att bland fonder som håller stora blandningslager (blanda innebär en kombination av värde och tillväxt... En S & P 500 fond skulle vara en blandning fond, till exempel), den årliga vinsten var 8,75 procent för dessa medel i den mest kostsamma kvartilen av medel; förstärkningen för den minst kostsamma kvartilen var 9,89 procent.