Vad är Sperma Collection?

May 7

Semin är processen att utvinna sperma från djur och människor för analyzation och uppnå befruktning på konstgjord väg. Sperma är den tjocka, vita vätska som ejaculated från den manliga penis vid kulmen på sexuell upphetsning. Den innehåller spermier som är nödvändiga för att befrukta en hona ägg och påbörja reproduktionscykeln. Det finns en mängd olika metoder som är tillgängliga för att fullborda detta förfarande, vars val beror till stor del på den person eller det djur som tillhandahåller provet.

Mänskliga spermier ofta samlas in för analys när ett par har svårt att bli gravid ett barn. Ett prov används för att bestämma hur många spermier är närvarande, hur de rör sig, och deras allmänna form. Infertilitet kan vara ett resultat av ett lågt spermie, spermier som är trögrörliga, eller spermier som är missbildade och oförmögen att adekvat penetrera kvinnliga ägget. Collected spermier kan också användas för att befrukta ett ägg utanför livmodern innan implantera den i livmodern i fall av kvinnlig infertilitet.

Mänsklig semin uppstår vanligen genom manuell stimulering, samlag, eller samlag med hjälp av en specialdesignad kondom. Manuell stimulering, även kallad onani, kan förekomma i avskildhet i hemmet eller i en läkarmottagning, och utförs vanligtvis i en uppsamlingsenhet. Samlag innebär att dra penis under samlag hemma och utlösning istället in i en uppsamlingsenhet. Speciellt utformade kondomer är ofta tillgängliga från en läkarmottagning eller för köp online, och kan användas för insamlingsändamål och slitna under samlag hemma. I sällsynta fall där en man är oförmögen att ejakulera grund av en skada, kan ett förfarande som kallas electroejaculation utföras av en läkare medan patienten är under narkos.

Animal semin är en vanlig metod bland professionella uppfödare och djuruppfödare. Manliga och kvinnliga djur är vanligtvis paras baserat på kvaliteten på deras fysiska egenskaper, såsom pälsfärgen, hållning, och höjd. Sperma kan samlas och fryses före försäljning och transport, så att det kan introduceras till hondjur vid ett senare tillfälle.

De tre primära metoder som används för semin av djur är en artificiell vagina, electroejaculation, och digital manipulation. Den artificiella vaginan består av en gummi kon, vilket de manliga djur fästen, är det fäst en plast provrör. Under electroejaculation är lågspänning elektriska pulser leds till bäckenregionen av en manlig djur medan det är sövd tills ejakulation har uppnåtts. Denna metod används ofta för djur som inte är lämpliga att montera på grund av en degenerativ skelettsjukdom eller ryggmärgsskada. Digital behandlig innebär massera penis eller sädesledarna av handjur av en veterinär eller utbildad uppfödare och glider en samling apparat över penis strax före utlösning.

  • Artificiell insemination är ofta bra att samkönade par som vill ha en bebis.
  • En spermie.
  • Sperma produceras i testiklarna som återfinns i pungen.