Vad är en Fretless Banjo?

September 7

En fretless banjo har inga band på sin hals. Frets är de små, trådliknande avdelare som delar greppbrädan av halsen i små rektanglar. Ackord görs genom att placera fingrarna på chording handen på strängarna i en speciell position i enlighet med de banden. Den fretless banjo inte använder fret trådar; istället ett massivt trä greppbräda eller grepp används och spelaren flyttar helt enkelt fingrarna till en känd position för att skapa ackord. Ofta väljs av en erfaren spelare kan fretless banjo vara utmanande för nybörjare. Den fretless versionen av banjo är ett av de tidigaste exemplen på en tidig amerikansk bergs musikinstrument.

Banden på ett stränginstrument används ofta som en markör för spelaren att inse läget för chording handen på instrumentets hals. En erfaren spelare kan ofta känna banden under handen och har en medveten förståelse av var sin hand på instrumentet. Liknar en ståbas, fiol eller fiol, bygger fretless banjo på spelarens förmåga och skicklighet att identifiera positionen för chording handen och fingrarna. En erfaren spelare kan göra små justeringar av handen för att låta den önskade ackord att komma igenom kraftigt.

När vissa spelare börjar spela en fretless banjo, görs små indikator prickar placeras på den övre kanten av grepp att ge en visuell referenspunkt där FRET bör vara. Andra metoder för märkning grepp är små tejpbitar, monofilament fiske linje knutna runt halsen och limma prickar placerade på kanten av halsen. Alla dessa indikatorer kan enkelt tas bort när spelaren har blivit acklimatiserad till fretless banjo. Många spelare njuta förmåga Bandlös banjo att positionera strängarna nära greppbrädan utan att orsaka någon FRET surrande.

Medan vissa Fretless mönster är moderna replika, de flesta är faktiskt tidiga konstruktioner instrument. Detta innebär ofta att halsen är fri från en stål truss rod. Fackverksstången är en enhet som är placerad på insidan av halsen och används för att bibehålla rakheten av halsen. På ett original fretless banjo, är halsen ofta benägna att tänja om ordentlig sträng spänning och omsorg inte används på banjo. Använda ljus gauge strängar på fretless banjo kommer stöd i livslängden på nacken.