Vad är Brick Slipsar?

September 16

Brick band är små arkitektoniska element som används för att ansluta två tegelväggar över en smal hålighet eller att binda en tegelvägg på en trä eller stålstomme. De är vanligen gjorda av pressad metall, plast eller flätad tråd. Deras huvudsakliga funktion är att förbättra styrkan hos en tegelvägg genom att överföra en del av den kraft som appliceras på väggen till en andra bärande konstruktion. Brick ties är en billig och effektiv metod för förstärkning tegel och murbruk konstruktion.

Flera grundläggande mönster av tegel band existerar och kan väljas utifrån vilken typ av anslutning som de är tänkta att skapa och om de installeras som en del av byggprocessen eller som en eftermontering. Platta band av plast och metall kan bäddas in i murbruket för en tegelvägg för att bilda en säker anslutning, vilket gör den andra änden som ska anslutas till en annan struktur eller läggs i morteln av en andra tegelvägg. Dessa platta band ofta korrugerad i ändarna för att förbättra deras väggrepp och böjd till inverterade "V" former i mitten för att bidra till att kasta fukt.

Brick band kan också ha fästen som tillåter dem att spikas eller skruvas direkt på tegel eller torrbruk. Genom att fästa en tegelsten slips till en befintlig tegelvägg, kan det vara effektivt förstärkt långt efter sin ursprungliga konstruktion, vilket kan hjälpa till att bevara murar hotas av skador eller skiftande stiftelser. Buntband, som lätt kan anpassas till en specifik längd på arbetsplatsen, är ett populärt val för denna typ av eftermontering.

Många av de tegelväggar som är synliga i en modern stad är faner eller fasader - tunna skal av ett lager tegel överliggande en strukturell skelett - så tegel band är en viktig del av murning. Användningen av faner eller fasader minskar mängden vikt som tegelstenarna förväntas bära, men det gör också väggarna mer sårbara för vind påfrestningar. Använda tegel band att ansluta tegel faner till bärande konstruktioner i en byggnad överför en del av vindtrycket till byggnaden som helhet, att hålla tegelstenarna på plats och minska flex skador. En sann strukturell tegelvägg, som består av flera lager av sammankopplade tegel, behöver inte vara bunden till en inre struktur för stöd.

Många nationella och lokala byggnormer kräver tegelband för att utnyttjas i byggandet av en enda lager tegelvägg. Lämnas utan stöd, sådana väggar är sårbara för skador från väder, jordbävningar och lösa grunder. Brick band är betydligt billigare och enklare att genomföra än en som inte stöds strukturella tegelvägg, så de är ett vanligt tillägg till moderna murning projekt.

  • Brick band är en viktig del av murning.