Hur kan jag säkert sätt hantera Hot Peppers?

September 1

Hot Peppers är en ingrediens som ofta används i olika typer av mat för att lägga till en kryddig smak till skålen. Det finns många sorter av varm paprika eller chili, alla med sina egna utseende, smak, och nivån på hotness. Hotness, eller brännande känsla, är kryddig smak av peppar som känns i munnen när peppar äts. Däremot kan den brännande känslan också att märkas på huden, som kan uppstå vid hantering varm paprika.

Beroende på olika peppar, kan kontakt med huden leda till allvarliga obehag. Om man måste hantera varm paprika i beredningen av kryddig mat, kan vissa försiktighetsåtgärder vidtas för att förhindra obehag. Det är först viktigt att veta vilka delar av peppar att undvika när man måste hantera varm paprika.

De flesta av hotness av en peppar är i de inre vener, även kallad revbenen. Detta område ligger nära frön av peppar, som ofta absorberar denna hotness, och kan överföra den till munnen eller huden. Dessa är de områden i peppar som, när de kommer i kontakt med huden, är mest sannolikt att leda till obehag.

Vad gör en het peppar het är en blandning av kemiska föreningar som kallas capsacinoids. Denna blandning av föreningar kallas capsacin. Capsacin är en stark alkaloid som orsakar irritation när det kommer i kontakt med hud och slemhinnor. Hotter paprika innehåller högre mängder capsacin, och skillnaden kan noteras om man väljer att äta eller helt enkelt hantera varm paprika, som i beredning av livsmedel.

Det mest sannolika sättet att komma i kontakt med capsacin är att komma i kontakt med saft av en spansk peppar, eftersom juicer innehåller oljor som i sin tur innehåller capcasin. Den vaxliknande yttre beläggning av en spansk peppar förhindrar oftast en intakt peppar från att överföra capsacin laddade juicer till huden. Således, för att hantera hot peppers utan att skära dem är relativt säker.

Det säkraste sättet att hantera varm paprika säkert är att skapa en fysisk barriär mellan huden och peppar. Detta säkerställer att ingen av saften från peppar absorberas av huden. Latexhandskar kan bäras för att hantera hot peppers säkert. Ett annat sätt att hantera varm paprika säkert är att göra det under rinnande vatten. På så sätt är en bra mängd kryddig saft tvättas bort från huden i stället sipprar in och orsakar en brännande känsla.

För att säkert hantera varm paprika i torkad form, kan man oroa sig mindre om att komma i kontakt med höga mängder av capsacin-lastat juicer. Men även om det mesta av vattnet har avdunstat från peppar, oljor kvar, så försiktighet bör iakttas. I fallet med hjälp av chilipeppar, samt särskilt torkat ut varm paprika, bör man undvika att låta små partiklar flyter upp i näsan och ögonen.

  • Hot Peppers används för att skapa kryddiga såser och salsor.
  • Torkade chilifrukter.
  • Ghost paprika kan bränna huden om de är hanteras med handskar.
  • En jalapeno peppar.
  • Latexhandskar kan bäras för att hantera hot peppers säkert.