Hur fungerar Stop-Smoking Laserbehandling Work?

September 9

Sluta-röka laserbehandling är tänkt att fungera genom att stimulera frisättningen av endorfiner som är känd för att lindra obehagliga abstinensbesvär i samband med rökavvänjning. Lasern används för att stimulera specifika tryckpunkter på kroppen som orsakar endorfinerna att släppas. Stop-rökare laserbehandling vanligtvis består av en session som varar från 30 minuter till en timme, med effekter som är tänkta att pågå i en månad eller mer. Denna behandling anses vara en alternativ behandling, och det finns inga seriösa kliniska studier som stöder dess effektivitet.

Rökavvänjning leder ofta till många abstinenssymtom som kroppen anpassar sig till bristen på nikotin - det ämne som gör cigaretter så beroendeframkallande, eftersom det orsakar frisättning av endorfiner. Endorfiner är naturliga kemikalier som frigörs i kroppen som främjar känslor av välbefinnande. Förespråkare av stop-röka laserbehandling hävdar att det fungerar främst genom att stimulera frisättningen av endorfiner, så behövs inte längre att nikotin. Dessa "må bra" kemikalier anspråk också för att lindra många av de obehagliga symptom på nikotinabstinens, vilket kan inkludera sug, irritabilitet, nervositet, depression och fysiska obehag.

Utövare som utför stop-röka laserbehandling använder i allmänhet en låg nivå laser även känd som en kall laser, som avger ljus och blir inte varmare än en glödlampa. Detta tillämpas på ställen på kroppen som kallas tryckpunkter. De tryckpunkter kommer från det forntida asiatiska praxis akupunktur. De tryckpunkter som används för stop-röka laserbehandling omfattar områden på fingrarna, handleder, händer, näsa och öron. Applicering av lasern till dessa områden är tänkt att resultera i frisättning av de önskade endorfiner.

Generellt stop-röka laserbehandling sker i praktiker kontoret, med patienten bekvämt sittande. Behandlingen är smärtfri och typiskt tar mellan 30 minuter och en timme att slutföra. Processen är tänkt att lämna patientens känsla lugn och eliminera önskan att röka. Anhängare av behandlingen hävdar effekterna varar 30 till 45 dagar, vilket är tänkt att vara tillräckligt lång för att bryta sitt missbruk cykeln.

Experter på rökavvänjning uppger att det inte finns några bekräftade kliniska studier från ansedda källor som stöder effektiviteten av stop-röka laserbehandling. Som sådan, anses det vara en alternativ behandling. Det anses allmänt vara ofarliga, och det har inte funnits några negativa effekter rapporterats. Det är ibland rekommenderas dock att patienterna använda det tillsammans med andra metoder som beteendeterapi eller med nikotinersättningsprodukter.

  • Cigaretter.
  • En lättare.
  • Kvinna som röker en cigarett.
  • Cigaretter i en askkopp.