Vad bör jag tänka på när man väljer baby namn?

September 18

Att välja baby namn är en svår uppgift, och en som ditt barn kommer att leva med för resten av sitt liv. Till skillnad från husdjur, som du kan hålla under en tid utan att nämna, är trycket vanligtvis på att namnge ett barn så fort han eller hon dyker in i världen. De flesta föräldrar väljer baby namn i förväg, eller göra en lista med namn som de tror att de skulle vilja använda. Det ett antal saker att ta hänsyn till när man väljer baby namn inklusive könsidentitet, framtida livsval, kulturella frågor, populära namn på den tiden, och olika sätt att hedra eller betala tribute till släktingar. Lyckligtvis kan ett stort antal listor med baby namn hittas på och utanför Internet, tillsammans med betydelser, för att hjälpa dig med att välja baby namn.

Många föräldrar säger att kön är av största vikt när man väljer baby namn. Vissa namn är uppenbart köns: inte många kvinnor namnges Pete, och några män kallas Charlotte. Föräldrar som väljer att lära sig vilket kön deras barn i förväg kanske vill sammanställa köns lämpliga namn, eller tänka på könsneutrala namn. Ett växande antal föräldrar erkänna köns flytbarhet som ett viktigt begrepp för små barn, och känner att könsneutrala namn, kläder och aktiviteter tillåta barn att utveckla sina egna personligheter, snarare än känsla tvingas in kulturella roller.

Framtida livsval är också en viktig tycker att tänka på när man väljer baby namn, särskilt excentriska sådana. Många människor är födda med namn som Sunshine Starlight är senare tvingas ändra sina namn till Mary Jones, för att bättre passa in i ett företag eller akademiska kulturen. Genom att ge ditt barn ett unikt namn, kan du vara hindrar honom eller henne från att driva personliga drömmar, och utsätta barnet för att reta sig på lekplatsen. När du väljer baby namn för ditt barn, tänk på hur barnet kommer att behöva förklara hans eller hennes namn: "Det var min mormors namn" låter mycket bättre än "mina föräldrar var hippies."

Kulturella frågor och aktuella populära namn är också viktiga saker att ta hänsyn till när man väljer baby namn. Om du funderar på att välja ett namn från en annan kultur, tycker om betydelsen det har och om det kommer att innebära svårigheter för ditt barn eller inte. Aisha kan ha varit en lojal hustru profeten Muhammed (frid vare över honom), men det är också ett populärt svart muslimskt namn som kan orsaka vissa besvärliga frågor för en kinesisk barn. Om ditt barn har antagits, kanske du vill överväga ett namn som firar kultur från vilken barnet kom för att ge honom eller henne en djupare koppling till hemlandet. Du bör också tänka på populära namn och de situationer de kan orsaka: vill du att ditt barn ska vara "Lindsay" eller "Catherine?" Om du vill fira din egen etniska arv med ett namn som Bronwyn, Xiuxiu eller Idowu, genom alla medel göra det.

Många föräldrar tycker också om älskade släktingar eller faddrar vid val baby namn. Namnge ett barn efter en förälder eller mycket älskad släkting är populärt, och hjälper ditt barn att känna samhörighet med hans eller hennes familj. När du namnger ett barn efter en levande släkting eller fadder, är det artigt att begära tillstånd från den äldre personen som hade namnet först: de flesta människor håller med nöje att ha en namne. När du namnger ditt barn efter en död släkting, om det relativa har en efterlevande make eller barn, bekräfta att detta är ok. Det är också i allmänhet inte tillrådligt att namnge ett barn efter en nära död släkting, såsom syskon eller tidigare barn.

Det är också oerhört viktigt att tänka på hur ditt barns namn skulle vara skadad eller smeknamn, speciellt på lekplatsen. Försök att undvika namn som skulle kunna användas i sårande rhymes, eller hånade av andra barn: om din familj heter Hunt, till exempel, kanske du vill undvika att ringa din manliga barn Michael. De flesta barn har ett smeknamn, som kan förvandlas till namnet som de använder för livet: Charlie för Charles, till exempel. Om du hittar en viss smeknamn osmakligt, använd inte ett formellt namn som kan vara skadad i detta smeknamn, eftersom det alltid kommer att vara.

I slutändan, kan ditt barn välja att avvisa det namn du har noga genomtänkt för honom eller henne vid en senare ålder. Det finns ett antal skäl till detta, och föräldrar bör inte ta dem för personligt: ​​det är oerhört svårt att nämna en ung människa, speciellt en baby. Bebisar är tomma skiffer som kan utvecklas i någon riktning, och ibland ett namn helt enkelt inte matchar en vuxen person eller könsidentitet.