Vad är korrugerad galvaniserat stål?

May 22

Korrugerad galvaniserat stål används ofta för takläggning applikationer där rost inte ville. Den korrugerade versionen är helt enkelt galvaniserad stålplåt som är böjd till bitar som innehåller åsar. Den innehåller stiger och sjunker samt plana, låga punkter för att fästa den till en yta. Dessa ark kan tillämpas på ett överlappande sätt att skapa täta sömmar på tak och väggar. Detta galvaniserade material används i klimat som främjar snabb rost genom oskyddade metaller.

Bultar och skruvar är att föredra för att säkra korrugerad galvaniserat stål. Den galvanisering skapar en yta som i inte lätt svetsas. Den höga värme som alstras från svetsning av galvaniserat stål orsakar ofta galvanisering att bränna och lossnar. Detta skapar i sin tur genomrostning vid varje svetsposition. Generellt är självgängskruvar utrustade med gummibrickor användas när det är möjligt.

Korrugerad galvaniserat stål är ljust silver och glänsande. Det är svårt att måla över den galvaniserade ytan och detta är den begränsande faktorn på denna materialets användbarhet som en byggnadsdel. Används som en yttre byggnadsprodukt, kan strukturerna vara störande och även farligt att passera bilister på grund av reflexer och reflekterande egenskaperna hos galvanisering. Användningen av korrugerad galvaniserat stål är vanligtvis begränsad till tak och innerväggar som kan komma i kontakt med vatten, kemikalier och animaliskt avfall.

Används ofta som ett underliggande material, betong skall erbjuda hälls över korrugerad galvaniserat stål. Den galvanisering hindrar stål från tidig genomrostning under cement och de korrugerade paneler skapar en stark hållbar yta där för att stödja den tunga vikten av betongen. Korrugeringarna tillåter långa spännvidder av betong som ska hällas med färre upprätt stöd som krävs.

Stora utomhus korn lådor skapas från korrugerade galvaniserade stålpaneler. Panelerna gör mycket kraftiga väggar kräver inga externa eller interna stöd utöver de korrugerade paneler själva. Genom att börja längst ner och placera panelerna ovanpå varandra, är spannmåls soptunnor görs vattentäta. De fuktnivåer av säden påverkar inte galvaniserade paneler på alla och de blir gotländska fixturer på gården platsen.

Korrugerade galvaniserade stålpaneler används också för att bygga vattentankar. De rost förebyggande egenskaper galvaniserade panelerna hindrar tankarna från rost och utveckla läckor. Stora tankar är byggda för att hålla vatten reserver i områden som ofta drabbas långa torrperioder, medan mindre tankar används för att vatten boskap.

  • Korrugerad galvaniserat stål är ljust silver och glänsande.
  • Korrugerad stål, som galvaniserad tråd, ofta skyddas från korrosion genom ett skikt av zink.
  • Bultar och skruvar är att föredra för att säkra korrugerad galvaniserat stål.