Vad är en Hawksbill sköldpadda?

May 21

Karettsköldpaddan, Eretmochelys imbricate, är en allätande marin sköldpadda med en distinkt fågelliknande näbb. Den bebor tropiska och subtropiska hav runt om i världen, främst i korallrev områden och grunda kustvatten. Karettsköldpaddan matar mestadels på svampar, alger och andra ryggradslösa djur. Denna havssköldpadda är i fara på grund av efterfrågan på dess kött, ägg, och sköldpadd, och skyddas av flera internationella avtal och habitat beteckningar.

Den västra Atlanten, Stilla havet och Indiska oceanen samt Karibiska havet är de viktigaste livsmiljöerna för karettsköldpaddan. Grunt vatten inte mer än 65 meter djup (19.81 m) runt korallreven stöder tillväxten av svampar, alger och andra ryggradslösa djur som utgör huvuddelen av turtleâ € s kost. En stor population av häckande djur mellan 6.000 och 8.000 personer finns runt Australiaâ € s Stora Barriärrevet. Sköldpaddor är vanliga runt Puerto Rico, Amerikanska Jungfruöarna, och Gulf kusten.

En karettsköldpaddan växer till i genomsnitt 2,5 fot (76,2 cm) lång och väger 150 pounds (68 kg). Den har en hjärtformad ryggskölden, med fläckar av orange, gult och svart. En långsträckt huvud och näbb formen på munnen hjälper det gräver ut mat i gropiga skrymslen av korallrev. Hawksbills typiskt mogna vid 27 inches (70 cm) för män och 30 inches (80 cm) för kvinnor, men den faktiska ålder detta sker är okänd.

Den kvinnliga karettsköldpaddan återvänder till sin förlossning stranden varje två till tre år att bygga bo, vanligtvis mellan juli och oktober. Hon kommer att lägga mellan tre och fem bon per säsong, var och en innehållande ca 140 ägg. Den unge kläcks efter 60 dagar och chef för vatten, ducka måsar och andra rovdjur på väg. Juvenile hawksbills är bara 1-2 inches (2,5-5,8 cm) lång.

Även förbjudits på många områden, är efterfrågan på sköldpaddsskal en mycket lukrativ, men olagligt, handel. Karettsköldpaddan har också jagas för sitt kött och ägg. Förlust av livsmiljöer på grund av decimering av korallrev och häckande stränder har skapat ytterligare nedgång. Havssköldpaddor är också riskerar att fastna i räkor trålutrustning, men sköldpadda list enheter (TEDS) har kraftigt minskat antalet djur oavsiktligt dödats på detta sätt.

Flera internationella fördrag innehåller bestämmelser till skydd för karettsköldpaddan. Den interamerikanska konventionen (IAC) för skydd och bevarande av havssköldpaddor har 14 kontrakt hållande länderna tillägnad insatser bevara arten. År 1998, den amerikanska National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) Fiske utsetts kritiska habitat runt Mona och Monito öar i Puerto Rico, ett utmärkt sköldpadda häckande plats. USA har förbjudit import av räkor som fångats på ett sätt som hotar sköldpaddan eller utan användning av TEDS.

  • Seagulls är en av de primära rovdjur för nyfödda Hawksbill sköldpaddor.
  • Flera tusen Hawksbill sköldpaddor bor nära Stora Barriärrevet.