Vad är den statliga blomman av New York?

May 26

Den statliga blomman av New York är rosen. New York erkänner rosor av någon färg eller färgkombination i den officiella lagstiftningen som anger den statliga blomman - vapen och stora sigill av staten, artikel 6, § 75. I allmänhet ros typ folk brukar förknippa med den statliga blomman beteckningen är tea steg.

Rosen blev inte den statliga blomman av New York till 20 April 1955. Det hade vunnit hjärtat av New York-bor decennier tidigare, men att placera först i en Arbor Day enkät presenteras för skolbarn i 1891 med 294.816 röster. Tvåan i Arbor Day opinionsundersökning var gullris, som vissa av befolkningen avvisas som inte mer än ett ogräs.

Den tid rosen har varit den statliga blomman av New York är en ren blink jämfört med hur länge rosor har funnits. Fossila bevis avslöjar att rosor har vuxit för cirka 35 miljoner år. Människor har odlat plantorna under minst 5000 år.

En anledning till att New York-bor antog rosen som deras statsblomma är på grund av den extrema mångfalden som finns i släktet. Forskare erkänner åtminstone 150 olika arter av ros, samt 20.000 enskilda hybrider. Synas som både buskar och vinrankor, rosor växer vilt och odlas inte bara i New York, men över stora delar av den nordamerikanska kontinenten. Det är av denna anledning som rosen är den nationella blomma emblemet för hela USA, inte bara i New York.

Anhängare av rosen som den statliga blomman av New York påpeka utsökta skönhet rosor har. De gör också ett fall som den eviga naturen av växterna är representativ för hållbarhet och uthållighet i New York-bor och den amerikanska befolkningen som helhet. De som till förmån för andra blommor som representerar staten hävdar att den styva, taggiga stjälkar av rosor återspeglar inte värme och gästfrihet av nationen.

Politisk betydelse åt sidan, har den statliga blomman av New York, som är ätbart, erkänd medicinsk och näringsvärde. Det är en av de ledande naturliga källor av vitamin C och innehåller antioxidanter. Dessa egenskaper gör den ökade ett alternativ för att behandla tillstånd som högt kolesterol och stärka immunförsvaret.

Rosor har särskilda betydelser utifrån deras form och färg. Sammantaget har rosen stått som en symbol för kärlek och skönhet i generationer. Den kanske mest kända hänvisningen till den statliga blomman av New York finns i William Shakespeares Romeo och Julia, som karaktären Juliet konstaterar att rosor skulle behålla sin sötma även om kallas något annat.

  • New York-bor plockade rosen som den statliga blomman på grund av dess mångfald.
  • New Yorks statsblomma är ökänt sammanfattas i "Romeo och Julia": "Det som vi kallar en ros, med något annat namn skulle dofta lika sött."