Vad är Isaw?

October 12

Tarmarna är inte den mest prisade delen av kyckling eller gris, men det betyder inte att de är begränsade från diet användning. En populär gata mat i Filippinerna kallas isaw, vilket är långa trådar eller tjocka skivor kyckling tarmar som marinerade i olja, ketchup, soja, vitlök och vissa kryddor, sedan kokas och grillat. Denna snabbt mellanmål ofta doppad i lök- eller chile-infunderas ättika strax innan den äts.

Säkerhet är en nyckelfråga när du förbereder något kött, speciellt tarmarna. Kockar vända regelbundet tjocktarm ut och in för att rengöra alla ytor. Därefter strängarna placeras i en kastrull med kokande vatten, som sedan infunderas med salt, peppar, lagerblad och vinäger för ungefär en halvtimme, eller åtminstone tills tarmarna kan lätt rivas. På grund av sporadiska sjukdomar, filippinska hälsomyndigheter uppmanar regelbundet gatuförsäljare att anställa de säkraste beredningsmetoder. Kokningen innan grillning av isaw är särskilt viktigt att se till att alla livsmedels födda patogener utrotas redan innan spetten når kolen.

Leverantörer spett tarmarna i ett par olika sätt. Några skär dem i bitar och Strand dem på pinnar. Andra spett tarmen intakt, dragspel stil, och sedan skiva upp dem efter grillning sker. Ofta är en tråckling sås av olja, soja och ketchup penslas på medan isaw är matlagning. När förkolnade, de grillade gris eller kyckling tarmarna serveras med vinäger för doppa och kanske chili för kryddighet.

Filippinska gatu livsmedel är tung på inälvorna och andra ofta förbises delar. Isaw är en av ett fåtal populära rätter med tarmarna, medan chicharong bulaklak är fläsk tarmar som grillade och sedan friteras. De grisöron kommer till användning i den grillade Balingit. Vissa föredrar även kycklingar eller foster ägg, friterad eller kokt, respektive. Många av dessa typer av livsmedel äts efter att doppas i ättika eller gnuggas med en pank-öppen peppar.

Isaw har ett rykte om att vara en av de mest populära och billigaste av de filippinska gatan livsmedel. Många bås ägnas åt att göra precis isaw. Dessa butiker kallas isawan. Enligt Panlasang Pinoy webbplats, är universitetsstudenter låg på kontanter speciellt dras till dessa vagnar för billiga och hälsosamma mellanmål som de tillhandahåller.

  • Isaw är normalt serveras med vinäger för doppa.
  • Pig tarmar kallas isaw.