Vad är Spray Sanitizer?

November 28

En sprut desinfektionsmedel är utformad för att desinficera ytor och döda bakterier. Spray sanitizers kan vara i aerosolform eller icke-aerosolform. Vissa typer kommer också att döda luftburna bakterier. Dessa sprayprodukter är inte utformade för att vara primära städare, så ytor bör rengöras före användning. Många flytande rengöringsmedel kan ge både rengöring och desinfektion fördelar.

Clorox är ett företag som tillverkar en spray desinfektionsmedel för användning på hårda, icke-porösa ytor. Clorox är utformad för att döda 99,9% av bakterier eller bakterier inklusive E. coli, Staphylococcus, Streptococcus, och Salmonella. Andra rengöringsmedel kan också lista de exakta bakterier, virus, bakterier och svampar som ska elimineras med korrekt användning. Några av dessa kan inkludera viral och bakteriell meningit, Herpes simplex, och stammar av influensa.

Köket använder spray desinfektionsmedel kan innefatta bänkskivor, kran handtag, diskställ, och skärbrädor. Dörrhandtag, strömbrytare, och telefoner är också områden som kan behålla bakterier. Besprutning leksaker, barnstolar, och plast lek ytor kan minska spridningen av vissa sjukdomar. Badrum kranar, toalettsitsar och spola handtag, och det inre eller yttre av soptunnor kan också dra nytta av sanering.

Inte alla sanitizers är säkra för användning på alla ytor, dock. Den produktetiketten skall läsas noggrant för att avgöra vad sprayen är säker för, och hur den bör användas för att uppnå bästa resultat. Gemensam information som kan finnas på etiketterna kan inkludera om produkten behöver torkas eller sköljas bort efter användning. Många rengöringsmedel lämnar inga skadliga rester och inte kräver ytterligare steg.

Tillverkare riktningar skiljer för enskilda desinfektionsmedelsprodukter. Vissa sprayer kräver att ytan är helt täckt av sprayen och fick sedan stå under två minuter eller längre. Efter den angivna tidsperioden, kan ytan torkas av med en ren, torr handduk. Ytor som nedsmutsade ska vara ordentligt rengjorda innan desinficeringssteget. Andra produkter kan vara torr på kontakt och arbetar i mindre än en minut.

En luftsprut desinfektionsmedel kan eliminera lukter i luften och förstöra 99,9% av bakterier. Dessa produkter kan också lägga doft i luften. De är normalt säkra för användning på tyger, men bör kontrolleras för säkerheten kring livsmedelsprodukter. Ozium är ett varumärke av spray desinfektionsmedel som är utformad för att ta bort bakterier och lukt i luften. Det är allmänt används i ett begränsat utrymme och fördelarna bör pågå i flera timmar.

Ingredienser i en spray desinfektionsmedel kan skilja sig från flytande versioner. Surface sprayer kan innehålla små mängder av blekmedel. Dessa bör inte användas på eller i närheten tyger. Andra rengöringsmedel kan innehålla etanol, denaturerad etylalkohol eller trietylenglykol som den aktiva ingrediensen.

När du väljer ett desinfektionsmedel, bör de i USA leta efter en som är registrerad eller godkänd av Environmental Protection Agency (EPA). Det amerikanska Department of Health and Human Services meddelar att hygienprodukter inte bör komma i kontakt med ögonen, och hudkontakt bör minimeras. Användare bör kontrollera att deras val av sprut sanitizer markeras som säkra för användning i närheten av barn, mat och husdjur.

Spray sanitizers kan också finnas tillgängliga i praktiska bärbara storlekar för användning som behövs under resan eller arbetar. Bärbara handsanitizers ligger oftast i flytande form, som direkt kan fördelas eller pumpas från en flaska. Handsanitizers är säkra för hudkontakt, men vissa användare kan märka torr hud efter användning.

  • Rätt använd, desinficering sprut desinfektionsmedel kan döda stammar av influensa.
  • Clorox sprut sanitizer är utformad för att döda 99,9% av bakterier eller bakterier, inklusive E. coli.
  • Spray sanitizers kan användas för att rengöra handtagen och sätena för toaletter.