Vilka är de olika Dogwood Sorter?

November 29

De olika dogwood sorter är blommande dogwoods, japanska eller Kousa hundkäx, kinesiska hundkäx, Pagoda hundkäx och Stilla hundkäx. Dogwoods falla i Cornus släkte av lövträd och in i Cornaceae familjen, som är mestadels specifikt för dogwoods. I lövträd, löven faller av under hösten och ny tillväxt visas under våren. Även de allra flesta dogwoods är lövfällande, finns det några sorter som är vintergröna, vilket innebär att de inte fäller sina löv.

BlomningDogwood sorter är infödd till östra USA och kan bli upp till (9,1 m) 30 meter hög. Känd som Cornus florida, producerar blommande hundkäx vita blommor och blommar på våren. Blasten vänder från grönt till rött på hösten innan den faller av och producerar också röda bär på hösten. Botanisten och kommersiella odlare har odlat ytterligare arter av Cornus florida som kommer att ge rosa eller röda blommar istället för vitt. De mest populära sorterna är Apple Blossom och Cherokee Chief och båda växer bäst i USA växt hardiness zoner 5 till 8.

Cornus kousa sorter är hemma i Asien och växa mellan (7,3 och 11 m) 24 och 36 meter hög. Den populära namn för denna typ av hundkäx är den japanska hundkäx och det vetenskapliga namnet är Cornus Kousa. Den japanska hundkäx har en rakare trunk än blommande hundkäx och det finns oftast fler fulla vita blommor. Bladen gör blir röda och bären som bildas i höst är en populär källa till föda för fåglar. Förutom den sanna Cornus Kousa sort, har japanska dogwoods odlats för att inkludera Summer Stjärnor och Lustgarten gråtande.

De kinesiska dogwood sorterna är mycket lika de japanska typerna och även växer till ca 30 fot (9.1) högväxt. Den Cornus chinensis skiljer sig från den japanska sorten i både antal och storlek av blommorna den producerar. Den mest populära kinesiska hundkäx sort är Vintergatan, som är uppskattad för det överflöd av stora gräddvita blommor.

De Pagoda Dogwood sorterna är mindre än andra typer av dogwoods och växa till en höjd av högst (6 m) 20 fot. Känd som Cornus alternifolia är Pagoda hundkäx en långsamt växande träd som producerar kluster av lacy gulvit blommor i stället för de traditionella fyra kronblad stil. Bären är också annorlunda än andra sorter och mogna till en mörkblå-svart istället för rött.

De Pacific dogwood sorterna är hemma i västra USA och kan växa (22,8 m) så mycket som 75 meter hög. Känd som Cornus nuttallii producerar Stilla hundkäx fem kronblad vita blommor med en prålig gul center. Bären är en stor rosa-röd som producerar hundratals frön men är inte ofta äts av fåglar.