Vilka är de bästa Ersättande Star Anise?

December 2

Stjärnanis är en distinkt krydda som används i en mängd olika rätter, inklusive soppor, kött kryddor, kakor och glass. Generellt är detta torkad frukt används hela eller malda i kinesiska rätter. Tyvärr är kryddan inte alltid lätt att hitta, och det kan bli dyrt. Det finns vissa kryddor som närma sin stickande lakritssmak. Du kan använda dem som substitut utan avkall på det övergripande smaken av din maträtt.

Kinesiska fem spice pulver är den bästa substitut eftersom dess smak är mest lik originalet. Detta beror på att en av de fem kryddor är stjärnanis. När du ersätta med fem kryddor pulver du är i själva verket att minska mängden av en ingrediens och lägga till andra smaker. De tillagda toner av kanel, kryddnejlika, Szechuan pepparkorn och fänkål komplettera stjärnanis och skapa en pjäs av smaker. Smaken får inte vara samma som den ursprungliga skålen, men du kanske tycker att krydda kombinationen tillför djup och finess.

Ett annat alternativ är anis frön. Trots likheten i deras namn, gör de två kryddor som inte kommer från samma, eller ens närstående, växter; de matchande namn hänvisar till likheten i smak av anis frön och stjärnformade frukten. Båda har lakrits och bittra toner, men stjärnanis är mycket starkare än anis frön. Anis finns i flera former som har olika nivåer av smak potens. Hela frön är de svagaste, följt av malda frön, extrakt och eterisk olja - en del eterisk olja är lika med fyra delar extrahera eller cirka åtta delar anis frön.

Du kan också ersätta stjärnanis med fänkålsfrön, som delar den karakteristiska lakritssmak. Fänkål är dock söt jämfört med anis. Den saknar de bittra toner, och dess lakrits är mycket svagare.

När ersätta ingredienser, de flesta av de substitut har svagare smaker än stjärnanis, så du kan behöva mer av dem än det belopp som efterlystes i receptet. Detta beror på den form som stjärnan var att ta, dock. Om receptet kräver slipning kryddan, bör smaken vara starkare än om man ber dig att lägga stjärnorna under tillagningen och sedan ta bort dem. Experimentera med olika mängder av substitutet tills du hittar en som smakar rätt för dig.

Om du vill prova den äkta varan, kontrollera din stormarknad för stjärnanis. Även om det är vanliga i samband med kinesiska köket, kan det vara laddade med mexikanska livsmedel, såsom torkade chili. Det kan även vara tillgänglig på asiatiska livsmedelsbutiker. Om priset är hindret, leta efter trasiga bitar snarare än hela stjärnor, eftersom de säljs till lägre priser. Kom dock ihåg att de trasiga delarna förlorar smak snabbare än hela frukten.

Medan torka din egen frukt kan vara frestande om du har tillgång till en av anläggningarna, vara försiktig och se till att du har den kinesiska sorten av frukten. Den japanska stjärnanis växt bär frukter som är liknande utseendemässigt till den kinesiska krydda, och vissa människor har felaktigt torkat dem och använde dem i te. De är dock mycket giftiga. Det finns också en amerikansk mängd anis som bär oätliga frukter.

  • En dessert bröd med anis.
  • Anis eller anis (Pimpinella anisum).
  • Fänkål har en smak som liknar stjärnanis.
  • Stjärnanis används ibland för att lägga sin distinkta smak till asiatiska soppor och grytor.