Vem är Lewis och Clark?

November 17

Lewis och Clark var amerikanska upptäcktsresande som, 1804-1806, ledde den första expeditionen till Stillahavskusten i USA. Meriwether Lewis var en soldat, politiker, och stöd till USA: s tidigare president Thomas Jefferson. William Clark var en soldat, politiker, och officiell indisk agent, vilket innebär att han talade med indianstammar på uppdrag av den amerikanska regeringen. Lewis och Clark ut för att utforska nya anspråk mark som kallas Louisiana, som ägdes av indianstammar och täckt ungefär en tredjedel av den amerikanska

Meriwether Lewis föddes i slutet av 1700-talet i en östlig region i USA Innan du börjar Lewis och Clark expeditionen, utexaminerades han från skolan, gick med i Virginia milisen, och senare anslöt den amerikanska armén. Armén är där han träffade William Clark som senare skulle gå Lewis att utforska Louisiana köpet, upptäcka en vattenväg över hela landet, och förklara suveränitet över ursprungsbefolkningen i området. Lewis träffade också Sacagawea, en inhemsk kvinna som agerade som tolk och senare blev en berömd historisk person på grund av de påståenden om hennes hjälpsamhet under expeditionen.

William Clark var yngst av sex söner födda till en familj i den södra regionen av USA och, som Lewis, tjänade den amerikanska armén en gång tillräckligt gammal för att gå med. Clarks milis kämpade flera indianstammar - några fredliga, andra inte - under sin tid i armén och dödade dussintals indianer och kanadensare. Han avgick från armén innan du slår 30 år på grund av dålig hälsa och rekryterades av Lewis att starta en expedition omkring sju år senare. Clark bringade också tid med Sacagawea och medan amerikanerna i allmänhet inte har höga tankar om indianer, hade han en vänligare relation till kvinnan än Lewis.

Efter expeditionen blev Clark guvernör i Missouri Treasury. Han gifte sig två gånger och fick åtta barn, två av dem uppkallad efter Meriwether Lewis och president Thomas Jefferson. Han dog vid en ålder av 68 efter att ha kört en statlig myndighet som förhandlade avtal och underhålls relationer med indianerna i 16 år. Hans gravplats underhålls av hans ättlingar, och många skolor, fabriker, och strukturer har uppkallats efter honom.

När expeditionen var över, blev Lewis guvernör Övre Louisiana. Han dog en mystisk död vid 35 års ålder efter att på politisk verksamhet. Efter lite tumult på ett värdshus som han bodde i, upptäcktes det att han hade blivit skjuten. Vissa, däribland Clark, trodde att Lewis 'död var ett självmord, medan Lewis' familjen trodde att döden ska vara mord. Flera växter, platser och byggnader bär Lewis 'namn för att hedra honom och Lewis och Clark expeditionen.

  • Lewis och Clark ledde den första expeditionen till Stillahavskusten i Amerika.
  • Lewis och Clark var upptäcktsresande som ledde en expedition från St Louis-området till västkusten.
  • Louisianaköpet får amerikanerna att använda Mississippifloden och hamnen i New Orleans för handel.
  • En staty av Thomas Jefferson inne i Jefferson Memorial. Jefferson sände Lewis och Clark att utforska Pacific Northwest.
  • William Clark dödade indianer som en milis medlem.