Hur väljer jag det bästa Bulb Vas?

October 17

En glödlampa vas kan hjälpa dig att tvinga en glödlampa att odla inomhus. Även kallad tvingar vaser eller tvinga glasögon, glödlampa vaser avbryta lökar över vatten för att stimulera rot tillväxt. Detta startar växande process och så småningom ska leda till att lampan groning i en växt och blomning. En väl utformad glödlampa vas har ett smalt utrymme att lampan inte kan falla igenom, som håller det ur vattnet, och vaserna kan göras från en mängd olika material, såsom glas eller plast, och bör vara vattentäta.

En specialdesignad lampa vas behövs ofta inte att tvinga en glödlampa att växa. Alla funktionella vas som gör att lampan för att hålla sig svävande ovanför vattennivån bör fungera. Vissa människor får bra resultat växande vårlökar såsom Paperwhites i stora krukor eller platta mitt stil vaser genom att placera flera lökar i en container. Detta kan kräva mer arbete och material än att använda en glödlampa vas, dock.

Att tvinga lökar i större behållare eller några vaser där lampan kan nå botten, kommer småsten eller annat material troligen vara nödvändig. Ungefär hälften behållaren ska fyllas med småsten. Bör hällas Vatten i behållaren till en nivå under toppen av småsten. Lampan placeras därefter ovanpå, ur vattnet. En vas eller behållare med någon typ av dräneringshål är inte lämplig för att tvinga lökar.

Många typer av glödlampor kan svara bra på glödlampa tvingar, t.ex. hyacint, krokus, eller narcisslökar. För dem som gör bra inomhus, kommer den bästa vasen vara rätt storlek för att hålla lampan lätt ur vattnet. Tvinga vaser har oftast en timglasform eller smala sektionen för att förhindra att lampan faller, även om vissa typer av lampor kan vara liten nog att passa igenom den smalaste öppningen på vissa större vaser. Den motsatta problemet, en glödlampa som är för stor för den övre delen av en liten vas, även kunde hålla lampan från blomstrande.

Rätt lampa vas kan göra växande lökar en rolig och lärorik upplevelse, särskilt för barn. Tydliga tvingar vaser kan du se rötterna växa för att fylla botten av behållaren. Tänk på att vissa lökar måste hållas i en väldigt cool plats i flera veckor, så det är inte nödvändigt att hålla vas på displayen. Du kan också välja färgade och tonade konstruktioner så att de kommer att matcha din inredning när du är redo att sätta dem på en synlig plats.