Att hålla en djurvänliga Hem Clean

February 16

Om du lägger ner några grundregler, dela ditt hem med ett djur behöver inte betyda så mycket extra arbete. Oroa dig inte att du inte skulle kunna träna ditt djur tillräckligt bra för att följa husets regler - reglerna är för dig, inte ditt husdjur!

  • Bestäm vilka delar av huset som du vill dela med ditt husdjur och vara konsekvent om verkställighet.
  • Begränsa ditt husdjur till sin egen säng - inte ditt!
  • Utför regelbunden pälsvård. Fur fångad på katten kammen är päls som inte foder din matta.
  • Ge ditt husdjur tillräckligt motion och spendera kvalitetstid tillsammans. Det är uttråkade hundar, katter och kaniner som får skrapa och tugga.

Utfodring din katt och hund rent

Betrakta en yttre rummet, om utrymmet tillåter, till exempel en tvättstuga att mata dina husdjur. En tvättstuga har ofta ett handfat så att du kan tvätta ditt husdjur rätter och eventuella knivar eller skedar du använder för att dela ut maten från din egen. Förvara ditt husdjur mat här också - bara öppnade burkar behöver kylskåpet.

För att rengöra mat och vatten rätter, använda varmt vatten och diskmedel, skölj sedan skålar ordentligt innan torkning med en pappershandduk.

Stå mat och vatten skålar i en stor plastbricka och du skyddar golvet mot spill och kan också hålla facket rent genom att tvätta den i en lösning av blekmedel och varmt vatten varje vecka.

Undvik att mata ditt husdjur på mattan, vilket är en börda att tvätta. Kom ihåg, behöver katter inte matas på golvet. En bänkskiva (men naturligtvis inte, ett kök bänkskiva!) Kan vara lämpliga.

Begränsa matningstider. Hur ofta du mata ditt husdjur är förmodligen dikteras av din arbetsdag, lika mycket som dess behov. Men för god hygien, måste du få dessa skålar klarats upp snabbt, speciellt i varmt väder. Så lär ditt djur för att äta direkt, så att du kan tvätta upp hans matskål innan du går till jobbet. (Låt vattnet ur kurs och, om du är ute hela dagen, vissa torrfoder.)

Seger i kriget mot djurpäls

En kvalitet dammsugare är ett viktigt verktyg i din kampanj för att lyfta djurhår från ditt hem. Om någon i hushållet är astmatiska eller benägna att allergier, få ett vakuum med ett högvärdigt filter. Filtret hjälper till att hålla de mikroskopiska allergener sugs upp av det vakuum säkert inne i maskinen.

Använd stoppning verktyget på din dammsugare att suga hår off soffor och gardiner. Men försök inte med dessa prylar som använder en självhäftande rullen att lyfta upp hårstrån. Du kommer att vara där hela dagen, bara rengöring en fåtölj. För att befria dina kläder av djurhår, vira en cirkel av bred tejp runt fingrarna, klibbiga sidan ut, och rusa upp och ner dina kläder, trycka tejpen ordentligt mot tyget. Var uppmärksam på botten av benen där ditt husdjur kan ha borstat mot dig. Pälsen fastnar på tejpen, lämnar dina kläder smarta igen.

För stolar, sängar och filtar (eller var som helst ditt husdjur sitter), borsta området bär en våt gummihandske. Använd dina fingrar för att komma rätt in i hörnen av kuddar. Efteråt, bara skölj handskarna under kranen för att ta bort päls. (Kom ihåg att ösa detta ur avloppet och släpp den i papperskorgen.)

Borsta din katt och hund utomhus, för att minimera luftburna hudpartiklar som bidrar till allergier. Få lös päls utanför ett ömsat katt eller hund genom att gnugga över sin kropp iklädd fuktiga gummihandskar. Metall lopp kammar göra bra grooming borstar för katter. De är snabbare att använda och rengöra än traditionella trä- och mjuk-borst borstar.

Sudda bort lera och smuts från din hund med en fuktig handduk. Om det är kallt, följa upp med en rubdown med ett varmt, direkt från torktumlare eller en radiator.

Gå med flödet. Om du har en dalmatiner, köpa grädde eller beige mattor, och undvika mörka golv och sittplatser. Svart Labrador ägare bör göra det omvända.

Vetting strö

Quiltat tyg sällskapsdjur korgar ser söt. Förmodligen de är varmt och mysigt, också. Tyvärr, i städ termer, de är hopplöst. En säng för din hund eller katt måste vara en som du kan rensa ut och desinficera regelbundet. Underlåtenhet att göra detta innebär att ditt husdjur säng kommer sannolikt att bli hem för kvalster och loppor som lever för att bita ditt husdjur, vilket gör att korgen inte så mysigt trots allt.

Wicker är ett bättre val eftersom du kan tvätta ner korgen. Ta det utanför att rengöra. Skaka ut lös smuts sedan använda en liten hård borste eller fogmunstycke på din dammsugare för att få ut resten. Efter dammsugning, alltid ändra påsen med vård eller tömma cylindern, som vuxna loppor nu kan vara i din dammsugare. Upprepad vätning kan försvaga vide, så bara ge korgen en grundlig slang ner ibland. Välj en torr, solig dag så att den kan lufttorka snabbt och grundligt. Resten av tiden, innehåll dig med sprayar rengöringsmedel.

Du kan prova att ta bort lukter genom att strö bakpulver i illaluktande hund eller katt säng. Det kommer inte att skada ditt husdjur, och fräschar honom liksom sängkläder.

Undvik rengöring ut din katt eller hund säng helt - en kartong fodrad med gamla t-shirts gör för en super disponibel säng. Varje vecka, ta det utanför för en grundlig skaka och luft. Varje månad kasta allt ut (rakt in i soporna, förseglade i en plastsäck) och börja på nytt.