Hur väljer jag det bästa Kärv Lotion?

October 14

Om du har fet hud eller lider av överdriven hud fläckar och finnar, kanske du har provat ett antal olika produkter för att lösa problemet. En sådan produkt är känd som en sammandragning. Välja den bästa sammandragande lotion kan vara knepigt. Nyckeln är att veta vilken typ av hud du har och vad hudåkomma du försöker behandla. Att hitta en sammandragande lotion som kommer att kämpa infektion är också viktigt. Korrekt användning är också viktigt att din hudvård.

Först och främst, det finns en skillnad mellan en sammandragande lotion och en toner. Adstringerande lotioner är utformade för att behandla fet hud. Om du har torr till normal hud, bör du inte använda något alls utan bör välja en toner i stället. Använda en sammandragande lotion på torr till normal hud kan orsaka mer skada än nytta och kan i slutändan skada din hud.

För att välja den bästa sammandragande lotion, är det bra att först förstå hur det fungerar. Huden innehåller porer, eller små mikroskopiska öppningar i ytan. Under ytan finns det talgkörtlar, som utsöndrar olja in i huden genom porerna. Oljan hjälper till att hålla huden mjuk och smidig och ger den en frisk lyster. Vid vissa tillfällen, till exempel under puberteten, kan dessa körtlar utsöndrar för mycket olja, och det är hur problemet med fet hud utvecklas.

Den bästa sammandragande lotion kommer att arbeta för att krympa huden runt porerna, vilket gör att porerna att strama upp, eller nära, och begränsar den mängd olja som utsöndras. De flesta astringents gör detta genom att använda vissa ämnen, till exempel alkohol eller salicylsyra. Dessa ämnen, medan till hjälp för att bromsa oljeutsöndring, kan också vara hårda på huden. De bästa adstringerande lotioner innehåller hud-mjukgörande ingredienser, såsom glycerin, för att motverka de hårda effekterna av pore-krympande ingredienser. Dessa astringents ibland marknadsförs med en etikett som anger att de är för känslig hud och är i allmänhet ditt bästa val om det är vad du har.

Leta efter astringents som även innehåller antibakteriella och antimikrobiella ingredienser. Antibakteriella ämnen förstöra eller hämma tillväxten av bakterier på ytan av huden. Antimicrobial produkter stoppa sjukdomsframkallande mikroorganismer från att komma in i huden. Att ha en sammandragande som innehåller båda dessa ingredienser kommer inte bara hjälpa till att minska oljesekre men kommer bidra till att minska förekomsten av finnar, blemmor och pormaskar. Huruvida en sammandragande innehåller antibakteriella och antimikrobiella medel bör anges på etiketten på produkten.

Vissa människor kan inte tolerera ens astringents avsedda för känslig hud. Om du är en av de personer, är ett annat alternativ trollhassel, en aktuell lotion som används för olika ändamål. Witch hazel akter i stort sett samma sätt alkohol eller salicylsyra baserade astringents göra i åtdragning huden och minska oljeutsöndring. Det är tolereras bättre av vissa personer med känslig hud och kan vara ett bättre val om du har svårt med andra kommersiella astringents.

Slutligen, oavsett vilken typ av sammandragande du väljer som bäst för din hud, bör du se till att följa alla riktningar ordentligt. Överanvända en sammandragande kan skada din hud och orsaka utslag och andra irritation. Det kan också orsaka din hud att överkompensera för bristen på oljeutsöndring och faktiskt utsöndrar mer olja, vilket orsakar motsatt effekt. Astringents säljs över disk ska alltid innehålla tydliga instruktioner för deras korrekt användning, så se till att du läsa etiketten noga.

  • Den trollhassel anläggningen ger sammandragande används i många hud toner.
  • Blodstillande kan användas för att rengöra huden.
  • Antibakteriella och antimikrobiella lotion kan hjälpa till att läka finnar och blemmor.