De typer av block i amerikansk fotboll

October 14

Att veta en typ av amerikansk fotboll kvarter från en annan kan hjälpa dig att imponera på en diehard fan eller vill spela på den offensiva linjen. Här är lowdown på några av de vanligaste blocktyper inom fotbollen:

  • Saxblockering: Den rättsliga sort används inom 3 meter från linjen av gruff att sakta oppositionens pass bråttom. En linjeman kvarter ner lågt med sina axlar och armar, försöker ta försvararens ben underifrån honom och stoppa hans fart. Om detta spel inträffar 3 meter eller mer utanför raden av gruff är blockerare straffas 15 yards.
  • Cut-off-block: Generellt används på löpande pjäser, som är utformade för att tillåta en defensiv spelare att komma fri, eller orörd, över linjen av gruff. Efter det händer, en offensiv linjearbetare medvetet kommer i vägen för detta på rusar försvarare. Detta block kallas ibland en vinkel blocket eftersom offensiv linjearbetare träffar defensiv spelare från sidan, eller från en vinkel.
  • Dubbel laget: Två telefonarbetare gadda ihop på en defensiv spelare. Det är vanligare på pass spelar när centrum och en vakt arbetar tillsammans för att stoppa penetration av en begåvad insidan pass-rusher. Men dubbel teamet fungerar också bra på kör pjäser, särskilt vid angreppspunkten eller på den plats där spelet är utformat för att gå. De dubbel laget blockerare attackera en försvarare, rensa ut en spelare som kan stoppa spelet från att arbeta.
  • Drive-block: Detta en-mot-en-block används oftast när en defensiv linjearbetare linjer upp direkt över en offensiv linjearbetare. Den blockerare exploderar oftast ur en trepunkts hållning och driver hans höfter framåt, leverera blocket från en bred bas och samtidigt hålla upp huvudet och axlarna square.
  • Man-på-man blockerar: Den rakt fram stil blockering, med en försvarare spela direkt över dig och du kör rakt in i honom. De flesta försvar använder fyra linemen, så man-mot-man blockering är vanligt på pass pjäser, med varje offensiv linjearbetare väljer motståndaren mitt emot honom, och centrum hjälpa till endera sidan.
  • Nå block: En offensiv linjearbetare når för nästa försvarare, vilket innebär att han inte blockerar motståndaren direkt framför honom, men flyttar till en motståndare till endera sidan. Räckvidden blocket är vanligt på run pjäser när spelet kräver en vakt för att nå ut och blockera en insida linebacker.
  • Slide-block: Hela offensiva linjen glider ner linjen av gruff - en samordnad insats från linjen för att gå antingen höger eller vänster. Det är en bra teknik när quarter föredrar att rulla eller sprint höger, kör utanför itu vid försök att kasta fotbollen.
  • Trap-block: Den offensiva linjen medvetet tillåter en defensiv spelare att passera linjen av gruff orörd, och sedan blockerar honom med en vakt eller tackla från motsatt sida eller där han inte förväntar sig det. Avsikten är att skapa en löpande bana i området som försvararen utrymd.
  • Zon-block: Varje linjearbetare skyddar ett visst område eller en zon. Även om den defensiva spelare lämnar detta område måste blockeraren stanna i sin zon eftersom pjäsen eller boll kan komma i den riktningen och quarter vill det området stilren. Blockering i en zon är i allmänhet utformade för att knappa på en specifik defensiv spelare som stör offensiva spelplan.