Vilka är de olika typerna av JELL-O Efterrätter?

June 18

Det finns otaliga olika typer av JELL-O desserter, eftersom produkterna kan fungera som fristående desserter eller de kan användas i myriader av andra söta skapelser. De tre huvudkategorier av JELL-O varumärke dessertprodukter är gelatin, pudding, och ingen-baka dessert behandlar. Var och en av dessa produkter kan tillagas och serveras på egen hand, men kan även användas som ingredienser i andra recept. Exempelvis kan pudding också användas som paj fyllning och gelatinet kan utnyttjas i en mängd olika sätt.

När man diskuterar JELL-O desserter, den mest populära är gelatin. I själva verket, även om det finns andra tillverkare av gelatin, ordet "Jello" har faktiskt blivit synonymt med skålen på grund av den långvariga populariteten av varumärket. JELL-O dessert gelatin är en sötad, smaksatt produkt som kommer i pulverform, förpackad i en liten, färgglada låda med varumärket väl synlig. Det är otroligt lätt att förbereda, helt enkelt kräver pulveriserade gelatin som ska blandas med varmt vatten, blandas noggrant och sedan kyld. Den resulte dessert är en ljus, flavorful, oregelbunden dessert som ofta serveras med vispad toppning.

En annan av de JELL-O desserter som är ganska välkända är pudding. Det finns två typer av JELL-O pudding mix tillgängliga: omedelbar och traditionella cook-and-tjäna. Föreliggande typ är den enklaste att framställa genom blandning av kall mjölk med den pulveriserade blandningen och kylning, medan cook-och-serve version görs på spisen. Genom att använda mindre vätska i förberedelse, kan man också göra en fastare pudding som är idealisk som en paj fyllning; anvisningarna för detta skrivs direkt på lådan. Det är också möjligt att köpa färdiga JELL-O pudding förpackad i portionsstora koppar.

Den tredje kategorin JELL-O desserter inkluderar "no-bake" linje av produkter. Dessa produkter innehåller en mängd olika skapelser som alla kan göras utan användning av en ugn. Några exempel cheesecake, Oreo cookies och grädde paj och jordnötssmör cup dessert barer. Dessa boxed desserter brukar komma med fullständiga instruktioner och de flesta av ingredienserna i lådan och bara kräver några ytterligare objekt som mjölk.

Det finns också många andra JELL-O desserter som kan skapas med hjälp av dessa produkter, särskilt gelatinet och pudding. Exempel är skiktade parfait stil desserter, gelatin formar med frukt och andra ingredienser, och alla typer av pajer och kakor. Många familjer har särskilda säsongs favoriter. Recept för dessa efterrätter kan hittas på produkternas förpackningar i många fall. Andra bra ställen att leta efter recept inkluderar kokböcker, tidskrifter och Internet, särskilt JELL-O märkets hemsida eller andra som är specialiserade på enkla recept.

  • Jello kommer i en mängd olika färger och smaker.
  • Gelatin är JELL-O: s mest populära dessert.