Vad är video konst?

April 21

Använda begreppet rörliga bilder, är videokonst ett medium som antingen kan accent andra former av konst eller stå av sig själv i installationer på gallerier. De mönster använder videopresentationer som kan kombineras med ljud, om den artisten så önskar. Även om begreppet videokonst tar i allmänhet en liknande form som tv-presentationer eller experimentfilmskapande, anses det en distinkt konstform mer i linje med måleri och fotografi.

De första fallen av videokonst kom från utvecklingen i videoteknik under 1960- och 1970-talen. Som videoproduktionsmetoder blev mer framträdande och kostnadseffektiv, moderna konstnärer av eran började utnyttja mediet tillsammans med andra konstutställningar. Med framsteg inom digital teknik under slutet av 20 och början av 21-talet, blev videon betydligt mer framträdande inom gallerier tillsammans traditionella konstverk. Flyttade Mediet från främst använder videoband till format som digital video disk och solid state-hårddiskar.

Den primära skillnaden mellan videokonst och film är det faktum att den inte utnyttjar de traditionella aspekterna av filmskapande som en konkret berättelse eller tomt linjen. Ofta denna konst stil använder helt enkelt bilder som inte innehåller någon dialog eller skådespelare som helst. Ibland kan den innehålla en upprepad rörelse bild som används för att representera en aspekt av den övergripande konstnärliga pjäs. Den största skillnaden mellan videokonst och film är begreppet underhållning. Filmer är i allmänhet utformade för att ge betraktaren något slags känslomässig tillfredsställelse, medan videokonst får anställa egenskaper som vida variera beroende på avsikten med konstnären.

Modern videokonst har utvecklats till olika plattformar som använder hela spektrumet av nya medier konsttekniker. Populära exempel på format inkluderar interaktiva film, visuell musik och realtids datorgrafik. Interaktiv Filmen fokuserar på att föra betraktaren i samband med pjäsen. Visuell musik kan använda olika aspekter av ljudteknik som får eller inte får innehålla verkliga musikaliska ackompanjemang. Realtids datorgrafik använder en algoritm-baserad dator program för att skapa datorritade bilder som ständigt förändras i realtid, vilket ger betraktaren en helt unik upplevelse.

Videokonst i allmänhet delas upp i två olika metoder för presentation: enkanalig och installationsteknik. Enkanaliga presentationer visas för tittaren liknar en tv-sändning, i vilken tekniken är helt enkelt sända. Installationsteknik använder video som en mycket mer delaktiga aspekt till den övergripande stycket. I huvudsak blir videon helt enkelt en del av hela arbetet, vilket kan använda andra konstnärliga medier också.

  • Videokonst använder videopresentationer som kan kombineras med ljud att sända konstverk.
  • Populära exempel på videokonst format inkluderar interaktiva film, visuell musik och realtids datorgrafik.