Vilka är de olika naturliga Antihistamin Foods?

April 16

Några av de mest kraftfulla naturliga antihistamin livsmedel innehåller vitamin C, omega-3-fettsyror, och flavonoider. Dessa kan hittas i många typer av frukt, grönsaker och nötter. De finns också i olika typer av frön och matoljor.

Förutom att vara en kraftfull antioxidant, är C-vitamin en viktig del av en del av många potenta naturliga antihistamin livsmedel. Citrusfrukter är några de vanligaste sätten att få vitamin. Det kan också hittas i grönsaker såsom grönkål, broccoli och spenat. Andra frukter med vitamin C inkluderar mango, hallon, kiwi och bananer.

Omega-3 fettsyror är också en viktig del i flera naturliga antihistamin livsmedel. Kallt vatten fisk som lax är en vanlig källa till dessa föreningar. Det finns även i valnötter. Omega-3-fettsyror kan hittas i kosttillskott såsom mark hampa och lin frön eller rapsolja också.

Genom att äta ett brett utbud av naturliga antihistamin livsmedel, kan en person med allergi proaktivt hantera känslighet. I många fall dessa livsmedel kommer antingen utrota eller minska förekomsten av allergiska symptom. Även om det har allmänt rekommenderat att allergiker äter extra naturligt antihistamin livsmedel i veckorna före allergisäsongen, andra experter tror att det är mer effektivt att äta en stadig ström av dessa livsmedel under hela året.

Effekten av naturliga antihistamin livsmedel är oftast starkare när objekten är fräschare. Detta gäller särskilt med vitamin C. Å andra sidan blir histamin starkare i livsmedel med kemikalien när de förlorar sin fräschör. Detta inkluderar mejeriprodukter såsom yoghurt, gräddfil, och kärnmjölk och syrade bröd såsom pumpernickel.

Det finns också flera livsmedel och drycker med höga halter av histamin som bör undvikas av personer med allergier. Alkoholhaltiga drycker som vin och öl har histamin. Många jästa och torkade livsmedel innehåller kemikalien, såsom datum, russin och surkål. Charkuteri såsom korv, salami och korv har också histamin. De som är känsliga för histamin i livsmedel vanligtvis är så eftersom deras kroppar inte bryter den kemiska ner tillräckligt snabbt.

Några av de livsmedel med C-vitamin, flavonoider och omega-3 fettsyror innehåller också histaminer och därmed är ofta bättre undvikas genom allergiker. Exempelvis har vin flavonoider, men kan även innehålla höga halter av histaminer. Vissa frukter med C-vitamin, såsom papaya, ananas och jordgubbar släpper också histaminer.

  • Charkuteriprodukter som salami har naturliga antihistaminer.
  • Många matolja innehåller Omega-3-fettsyror.
  • Hallon i valfri färg är höga i vitamin C.
  • Kale ger C-vitamin, en naturlig antihistamin.