Hur att öppna filer i Windows XP

August 7

Att öppna en fil är ett måste om du vill få något gjort, och öppna en fil i ett program i Windows XP är en enkel match. Om du räkna ut hur man öppnar filer i ett program i Windows XP kan du öppna filer i något program. Så kolla in följande steg så att du enkelt kan öppna filer i något program i Windows XP.

 1. Välj Arkiv → Öppna.

  Efter att du har ett program som körs, välj Arkiv i menyraden för att klicka på Öppna.
 2. Välj platsen för filen.

  Du kan välja den fil läge med hjälp Leta i listrutan eller genom att klicka på en ikon på vänster sida i dialogrutan för att visa kategorier, såsom Mina dokument, Den här datorn eller skrivbordet.  Kan du fortfarande inte hitta den fil du vill öppna? Med dialogrutan Öppna visas, klickar du på knappen Verktyg och välj Sök. En fil Sök dialogruta visas, sätta både grundläggande och avancerade sökfunktioner till hands.

 3. Dubbelklicka på en mapp.

  Om du dubbelklickar på en mapp i listan som visas, öppnar mappen för att visa filer som finns i mappen.
 4. Välj den fil som du vill öppna och klicka sedan på Öppna.

  Om du vill söka bara för filer av en viss typ väljer den typen i Filformat rullgardinslistan i dialogrutan Öppna. Om du gör det begränsar listan på de typer av filer som programmet kan öppna.

Om du behöver mer information om en fil för att vara säker på att det är den du vill öppna, t.ex. datum du senast sparade den, klicka på pilen på ikonen i det övre högra hörnet i dialogrutan Öppna och markera Detaljer visa. Detta visar filnamnet, storlek, format, och datum senast ändrades.