Forskar ett företaget för ditt Orsak

June 11

Innan du ens tänka på att be ett företag att stödja din sak, ställa följande frågor om var och en. Svaret på dessa frågor först kommer att spara tid, en hel del frustration, och kanske till och förlägenhet.

 • Har företaget support andra orsaker? Du kanske tror att du vill ha ett företag som aldrig jobbat med en annan orsak. Du har dem för dig själv! Men det företaget kanske inte stöder orsaker för några mycket goda skäl. Kanske det inte vill. Kanske försökt och misslyckats. Men när ett företag arbetar redan med en eller flera orsaker, är det ett gott tecken att de är samhällsintresserade och filantropiska.

  Ofta kommer ett företag som stödjer en orsak stödja mer, speciellt när du föra en affärsmöjlighet som orsak marknadsföring till bordet. Företaget som aldrig har stött en orsak kan vara öppna för dina idéer. Gå vart du ville och förväntade.
 • Är företaget en "bra" företag? Ideellt använder orsak marknadsföring för att stödja deras uppdrag, att inte skada dem. Men anpassa ditt orsakar med ett företag som har ett dåligt rykte i samhället, eller tvivelaktiga affärsmetoder, kan skada din sak. Forskning potentiella partners med din ideell styrelse, lokala handelskammaren och Better Business Bureau. Dina orsak behov orsakar marknadsföring, inte kriskommunikation.
 • Har din sak och affärs aktien en naturlig koppling? Vad är en bättre passform för en leksaksaffär? En orsak som stöder barn med hiv / aids eller en lokal historisk konservering grupp?

  När en orsak och företagets mission skär, kan det kallas en Garanimal orsak marknadsföring eftersom det är en naturlig match, ibland för mycket. Det är bäst när orsak och bolaget har distinkta identiteter som inte smälter bortom konsument erkännande. Ja, som de där perfekt matchade men förutsägbara Garanimal kläder.

  Forskar ett företaget för ditt Orsak

  Medan den historiska konservering var inte en bra match för leksaksaffären, betyder det inte att de inte kan göra orsak marknadsföring. Vad sägs om att samarbeta med en järnaffär eller måla företaget? Det finns en affär för nästan varje sak. Du behöver bara hitta rätt matchning.

 • Är företagets kunder dina anhängare? De största orsakerna och företag som tillämpar orsak marknadsföring sätta en hel del tanke och forskning om vilka ideella organisationer och företag kommer att bli populär med givarna. Du bör undersöka detta. Här är exempel på två ideella som klokt sätter kunder innan orsaken:

  • Komen, bröstcancer jätten mest känd för sina rosa orsak marknadsföring av produkter, riktar sig till företag som gör produkter för kvinnor, såsom skor-maker New Balance och rejäla familjens mat från Campbells skaldjur.
  • Dela vår ork, en nationell anti-hunger organisation baserad i Washington, riktar DC bolag som tjänar restaurangen samfundet, eftersom många av deras insamlingsevenemang drivs och stöds av kockar och andra livsmedelsservicearbetare.

Dessa är bara några idéer som hjälper dig att börja profilera rätt företag för orsak marknadsföring. Du kommer förmodligen har fler frågor innan du någonsin kontakta ett företag. Men om företaget du riktar dig har en historia av att stödja goda ändamål, ett gott rykte i samhället, en anslutning i antingen beskickning eller kunder med din sak, du kanske bara ha en bra utsikter.