Vad var syftet med datorn Missbruk lagen?

December 17

Tjänstemän i Storbritannien antagit Computer Missbruk lagen att motverka dataintrång och relaterade IT-brottslighet. 1990 års lag hjälper myndigheter fånga och framgångsrikt beivra datorbrottslingar. Databrott var svårt att åtala innan Computer Missbruk lagen, när brottslingar skulle ha gått fri eftersom handlingen av dataintrång var inte officiellt förklaras olagliga.

Parlamentet skapade Computer Missbruk Act som svar på den framgångsrika överklagande av R v. Guld fallet, som inträffade från 1984 till 1985. I detta fall, Stephen Guld och Robert Schifreen hackat sig in i British Telecom Prestel datasystem och fått tillgång till Prince Philipa € s meddelanderutan. Myndigheter debiteras paret med förfalskning och bedrägeri, men överhuset frikändes dem 1988.

Frikännande kom eftersom guld och Schifreen fick ingenting från att komma åt systemet och inte använda uppgifter som de stött på att begå en olaglig handling. Computer Missbruk Lagen gjorde det ett brott att få tillgång till datormaterial utan tillstånd, även känd som hacking. Andra olagliga handlingar är att ändra material på en dator utan tillstånd och hacka med avsikt att begå något annat brott.

Obehörig tillgång till dator, eller hacking, händer när en person använder någon annans € s lösenord eller identifiering för att komma in i ett datasystem utan samtycke. Hackaren behöver inte begå ett brott eller ha något intresse av att hacka. Handlingen att komma åt systemet utan tillstånd blev ett brott efter skapandet av denna datasäkerhet lag.

Hacking generellt hänvisar till att komma åt en dator, men denna lag omfattar alla data och program. Ändra, kopiera, flytta och ta bort ett datorprogram är alla brott under Computer Missbruk lagen. Erhålla data från ett datorsystem via dataintrång är också olagligt, även om informationen inte är släppt eller användas på något sätt.

Åtkomst ett datorsystem för att begå eller stöd begå ett brott är också olagligt, enligt lagen. Det är där du skickar virus, maskar och annan kränkande eller besvär materialet kommer in i bilden. Lagen förbjuder skickar olämpliga material från en annan persona € s dator. Det gör det också olagligt för en person att dela inloggningsuppgifter för att hjälpa någon annan att skicka ett virus eller annan skadlig objekt.

Denna lag gäller endast obehöriga handlingar, så det är helt lagligt att få tillgång till en dator när någon ger tillåtelse att använda sitt lösenord. Hacking är den minst allvarliga it-brottslighet ingår i Computer Missbruk lagen, och en fin är den typiska straff. Otillåten modifiering och åtkomst till en dator med avsikt att begå ett brott är både allvarliga brott, och lagen skapades med dessa åtgärder i åtanke.

Även skapats med avsikt att förhindra Internet bedrägeri och straffa cyberbrottslingar, kritiker säger Computer Missbruk lagen missar märket. Den största klagomål är att handlingen inte skiljer mellan hacka på skoj och hacka som ett brott. Ett annat problem ligger i hur svårt det är att bevisa ont uppsåt när det gäller otillåten tillgång till dator och modifiering.

  • Computer Missbruk Act från 1990 laglösa försök att få någon annans lösenord.
  • Enligt Computer Missbruk Act, åt en dator för att begå ett brott är olagligt.