Vilka är de vanligaste Psyllium Fördelar?

December 16

Psyllium är en typ av frö som växer på växten Plantago psyllium, som finns i Mellanöstern. Vissa människor svälja skalet, eller utanför fröet, som en form av fiber. Den har en räkning mycket hög fiber i förhållande till andra typer av korn eller livsmedel. Några av de vanligaste psyllium fördelar inkluderar regelbundna tarmrörelser, minskad uppblåsthet, intern rensning, minskad kolesterol och minskad gasbildning.

Skalet delen av psyllium är nästan alla fiber, så det är ett utmärkt sätt att reglera matsmältningssystemet. Fiber är en nödvändig del av en hälsosam kost. Det driver mat genom tjocktarmen snabbt och gör pallen skrymmande och mjuk. Om regelbundna tarmrörelser inte inträffar dagligen, kan en person utvecklar förstoppning eller diarré.

En fiberrik kost sänker också kolesterol genom att rensa ut fett i kroppen. Det finns två typer av kolesterol: high-density lipoprotein (HDL) och low-density lipoprotein (LDL). LDL är "onda" kolesterolet som sänks med fiber. Äta psylliumhusks, tillsammans med en fettsnål kost är ett bra sätt för en att hålla sig frisk.

En bieffekt av en fiberrik kost är viktminskning. Människor som vill förlora fett kan dra nytta av att äta mer fibrer, eftersom det fyller magen och minskar hungerkänslorna. Fiber sänker också en persons blodsockernivå. Höga blodsockernivåer är relaterade till viktökning och aptit. Byta kalorier med fiber är ett enkelt sätt att skörda alla dessa psyllium fördelar.

Andra psyllium fördelar är minskad gasbildning och uppblåsthet. Det håller maten rör sig genom systemet i stället för att låta den stagnera i tarmarna och orsaka problem. Psyllium måste intas med mycket vatten, för om inget vatten förbrukas, kan de agnar orsaka kramper och förstoppning. Vuxna bör dricka sex till åtta glas vatten varje dag, särskilt om de äter psylliumhusks eller andra livsmedel med hög fiber.

Vissa människor är allergiska mot psyllium och bör aldrig äta skalen. Människor som har denna allergi gå in anafylaktisk chock om de äter några psyllium partiklar. Människor som har tarmfickor på tjocktarmen också måste undvika psyllium, eftersom de små skal kan fastna i veck tarmarna. De som nyligen har genomgått tarmkirurgi också måste hålla sig borta från psyllium.

När man börjar ta psyllium, bör man måste börja med små doser. Om det inte finns några biverkningar, är det bra att öka dosen. Det kan ta flera veckor, men för att arbeta upp till en vanlig dos och få alla önskade psyllium fördelar.

  • Uppblåsthet är ofta en bieffekt av psyllium.
  • Psyllium bör tas med mycket vatten för att förhindra uppblåsthet och förstoppning.
  • Psylliumfröskal.