Vad är mexikanska Bamboo?

October 16

Mexikansk bambu, även kallad japanska knotweed, växer som en perenn och utvecklar stora områden av snår. Native till Asien, växer denna växt upp till 9 meter hög (ca 2,7 m) med blad och stjälkar av varierande bredder. Den japanska knotweed egentligen inte klassificera som en riktig bambu, men det får smeknamnet mexikanska bambu på grund av dess ihåliga stjälkar. Rotstockar av perenna kan planteras i mestadels våtutrymmen. Kapning och transportera metoder hjälpa till att kontrollera spridningen av mexikanska bambu och hindra den från att invadera gemensamma utrymmen.

Denna "falska" bambu härrör från Parkslide familjen, som också går under namnet bovete eller smartweed familj. Märkt som en örtartad perenn, ibland den mexikanska bambu blir förvirrad med sin kusin, Bohemian knotweed, eftersom de har liknande egenskaper. Den mexikanska bambu växt producerar tät tillväxt av dess träd och buskar, även känd som snår. På grund av bambu anläggningens täthet, snår tenderar att bilda stora kolonier i öppna ytor, begränsar mångfalden av andra växtarter i just livsmiljö.

Japanska knotweed härstammar från östra Asien, men bambu-liknande anläggning producerar stjälkar och blad i andra områden såsom Nova Scotia i Kanada och delar av USA såsom Maine eller North Carolina. Den mexikanska bambu växer uppåt från 3 meter till 9 meter hög (cirka 0,9-2,7 m), och bildar tjocka, ovala-formade löv som långa som 7 inches (ca 17.78 cm). Grönvita eller krämfärgade blommor följa med start i augusti eller september. Blanka, tresidiga, svarta och bruna frukter utvecklas vanligtvis inom blomningarna. En av de mest anmärkningsvärda egenskaperna hos japanska knotweed är dess lång, ihålig, sockerrör formiga spindeln som förblir stående även under vintersäsongen.

Plantering japanska knotweed, eller mexikanska bambu, kräver oftast sådd av jorden eller transporter av jordstammar från ett område till ett annat. Den perenna tål fuktig, väldränerad jord med lite värme, sol och skugga. Våtmarker, vägkanter, flodbankar och vattendrag är bland några av de platser där den falska bambu frodas, så kallt, fuktigt, eller översvämmade områdena inte heller skadar hardy perenna.

Växt invasion verkar vara ett vanligt problem när det gäller mexikanska bambu. Dess täta snår av buskar, träd och stjälkar spred sig som ogräs i loppet av andra växter. En sådan invasion kan potentiellt hindra tillväxten av dessa andra växter eller äventyra deras livsmiljö. Fullständigt avlägsnande av perenna s jordstammar och stjälkar minskar out-of-control tillväxt och förhindrar intrång i andra områden som en lekplats eller en parkeringsplats. Trädgårds experter rekommenderar också använder glyfosatherbicid på knotweed s lövverket för att hålla den från att överbefolkar.