Vilka är orsakerna till Överskott Saliv under graviditeten?

December 7

Forskare arenâ € t säker på de exakta orsakerna till ökad saliv under graviditeten. Det finns emellertid tecken som tyder på att ökad salivproduktion kan uppstå på grund av graviditetsrelaterade hormonförändringar. Graviditet symptom som involverar magsyra kan bidra också. Dessutom kan vissa gravida kvinnor tror att deras kroppar producerar mer saliv när i själva verket, de är bara att ta mer tillkännagivande av det.

Fluktuationer i hormoner som östrogen och progesteron, till exempel, kan orsaka en kvinna att producera mer saliv samtidigt väntar barn. Effekten av hormonförändringar på salivproduktionen är oftast bara tillfälligt, dock. Vissa kvinnor märker att det är värre i de första tre månaderna av graviditeten, när hormonsvängningar är vanligast, eller under den sista trimestern, då den växande livmodern massorna andra bukorganen.

I vissa situationer, en womanâ € s salivproduktionen förblir densamma, men hon känns som om det har ökat eftersom hon betalar mer uppmärksamhet åt den. Till exempel kan en kvinna som har att göra med graviditetsillamående spendera en betydande mängd tid att känna illamående och undrar om hon kommer att kräkas. Detta kan göra henne mer medvetna om känslan av saliv i munnen. Faktum är att vissa kvinnor tycker till och med att ta kallelse till salivaâ € s närvaro gör illamående värre. Dessutom kvinnor som upplever svår graviditetsillamående, även kallad hyperemesis gravidarum, är mer benägna att rapportera skjutande saliv under graviditeten.

En kvinna kan också ha det här problemet när hon undviker att svälja. En del kvinnor tycker att svälja gör dem att känna sig mer illamående eller kan till och med ta med på en episod av kräkningar. För att hantera detta, vissa kvinnor försöker svälja mindre saliv under graviditeten, vilket får dem att känna som om de producerar stora mängder av det. Ibland spottar saliv ut, och även om det kan verka som en hel del, de flesta människor producerar ungefär en liter eller två (0,94-1,89 liter) av saliv dagligen, även när de inte är gravida.

Gastrointestinala förändringar kan också orsaka ökad produktion av saliv medan en kvinna väntar. Uppstår till exempel halsbränna när sura innehållet i en persona € s mage vända i matstrupen. Syran orsakar den drabbade personen att uppleva en känsla av sveda i halsen och bröstet. Som ett resultat av syran, stimulerar kroppen produktion av mer saliv och ökar salivens bikarbonat innehåll. Eftersom bikarbonat är basiskt och motsatsen till surt, hjälper det att minska obehag halsbränna orsaker.

  • Halsbränna, vilket kan inträffa ofta under graviditeten, orsakar ett överskott av saliv.
  • Hormon fluxuations kan orsaka en kvinna att producera mer saliv under graviditeten.