Hur fordonsbromsar fungerar?

September 12

Den specifika funktion av fordonsbromsar kan variera kraftigt beroende på typ av fordon och den nuvarande teknik som används. Den vanligaste typen av moderna fordonsbromsarna är skivbromssystem, som är ett hydrauliskt system som använder kolvar som trycks mot en metallskiva som kallas en rötor. Andra system som används för fordonsbromsar inkluderar trumbromsar, inombords bromsar, och handbromsar; dessa system används vanligen på bilar, även om de används också ofta på motorcyklar och även cyklar. Cyklar använder också fälgbromsar, som har gummikuddar som trycks mot sidoväggarna av kanten för att stoppa cykeln.

Skivbromsar används på de flesta moderna bilar och motorcyklar, samt på vissa cyklar. Hydrauliska system används oftast för fordonsbromsar i detta fall, även om kabelmanövrerad skivbromsar finns tillgängliga, vanligtvis på cyklar. De hydrauliska system initieras genom att trycka på bromspedalen i en bil; denna åtgärd skjuter hydraulvätska - oftast någon typ av olja - genom en huvudcylinder och genom bromsledningarna. Kraften hos den hydrauliska fluiden aktiverar sedan bromsokssystemet, som består av ett hus tillsammans med rörliga kolvar placerade på vardera sidan av en roterande skiva som kallas en rötor. Hydraulsystemet medger modulering, eller förmågan att variera mängden av tryck som appliceras på rotom. Fordonet kan bromsas mjukt, eller stoppas plötsligt.

Trumbromsar fungerar mycket ofta mycket på samma sätt som skivbromsar så långt som det hydrauliska systemet är berörda. Skillnaden ligger i att bromsmanövrerings vid ratten. Istället för att använda en rotorskiva, använder trumbromsen en metalltrumma inom vilken bromsbackarna är monterade. Bromsbackarna trycker utåt mot insidan av trumman; de pressas utåt av en hjulcylinder som är ansluten till änden av bromsledningen. När fluid pressar in i hjulcylindern, två armar trycker utåt på vardera sidan av cylindern, aktivera bromsskorna.

Inombordsfordonsbromsar fungerar på liknande sätt till skivbromsar, men placeringen av bromsoket och att rotorn ändras för att monteras på axeln i stället för nära till hjulen. Detta görs för att förbättra hanteringen i de flesta fall; detta system är långt mer sällsynt än andra bromssystem. Kabel påverkad handen fordonsbromsar är allmänt känd som nödbromsar, eller e-bromsar. Dessa bromsar aktiveras av en hävarm, som drar en längd av kabel. Kabeln är monterad på de bakre bromsarna på en bil och ansätta bromsbeläggen i en nödsituation. Denna bromssystemet tillåter inte mycket modulering och används främst som en parkeringsbroms.

  • En luftbroms.
  • Den vanligaste typen av moderna fordonsbromsar är skivbromssystemet.
  • Motorcykel använder typiskt skivbromsar.
  • En bilens hydraulsystem initieras genom att trycka på bromspedalen.