Vilka är de bästa tipsen för Tweezer Skärpning?

September 27

Pincett skärpning är enkel och snabb. Allt som behövs för denna syssla är ett ark av grov-grade metallbearbetning sandpapper, ett ark av fin kvalitet metallbearbetning sandpapper, och en tunn bit metall eller en metall linjal. Hela processen tar ungefär fem minuter och kommer att bidra till att undvika att behöva skicka en pincett till ett reparationsföretag för skärpning eller behöva köpa en ny uppsättning varje gång detta verktyg tappas.

Det första steget i pincett skärpning är att lämna innerkanter verktygets pinnar så att de återigen kommer att kunna ta fina föremål. Till att börja, linda en bit grovt metallbearbetning sandpapper runt en tunn bit metall eller en metall linjal. Endast ett skikt av sandpapper bör böjas runt metallkant. Med hjälp av en hel del press, klämma pincett på sandpapper och metall och dra sedan instrumentet från sandpapper. Upprepa detta steg flera gånger.

Nästa, blöt ett ark av fin kvalitet metallbearbetning sandpapper i lite vatten i en minut. Avlägsna grova sandpapper från den tunna metallstycke och ersätta den med den våta, fin-grade metallbearbetning sandpapper. Igen nypa och håll pinnarna tillsammans på sandpapper och dra bort. Detta bör göras flera gånger, vilket ger en uppslamning av vatten och sand på ytan av papperet. Insidan kanter tweezerâ € s pinnar ska nu vara skarp och pinnarna bör uppfylla jämnt när pincett kläms.

Det sista steget i pincett skärpning är att finslipa ändarna av pinnarna. Nyp pinnarna ihop ordentligt och håll. Använda uppslamningen nyss skapade, köra spetsarna på pinnarna och tillbaka i uppslamningen. Vissa pincett tips är vinklade. Om så är fallet, se till att behålla samma vinkel när glidande tips av pinnarna över sandpapper. Om pincetten har en trubbig spets, då det kan köras över uppslamningen medan den hålls vertikalt mot pappret.

För att testa pincett skärpning, använda instrumentet för att plocka upp en liten objekt. Ett förstoringsglas kan också användas för att kartlägga den ände av pincetten och utvärdera resultatet av skärpningen. Om pinnarna inte uppfyller helt, upprepa pincett skärpning steg när fler.

Om pincetten är skarp och inte behöver ytterligare arbete, är det viktigt att ordentligt rengöra det innan du lägger undan eller använder den. Först, skölj pincett i lite vatten. För det andra, helt rengöra ytan på instrumentet med tvättsprit.

  • Pincett är praktiskt att hålla i någon väska smink för omedelbar hårborttagning.
  • Metallbearbetning sandpapper kan användas för att rengöra och vässa pincett.
  • Det bästa sättet att slipa raka spets pincett är att dra ett sandpapper mellan pinnarna.