Vad är Mellangärde?

September 14

Den Mellangärde är en struktur som finns i kropparna av alla däggdjur, inklusive människan. Det är ett ark av muskel i den nedre delen av bröstkorgen med en kupolliknande form som sprider sig över det undre bröstkorgen och indelar bröst- och bukhålan hos kroppen. Det är mycket viktigt att andningen hos människor och många andra djur och är också engagerad i andra funktioner, såsom utsöndring och kräkningar.

När Mellangärde kontrakt som en organism inhalerar, orsakar detta brösthålan att expandera. Detta tar bort trycket i lungorna och tillåter dem att expandera, vilket skapar ett tomt utrymme som i sin tur producerar sugning, dra luft från utsidan av kroppen genom matstrupen och in i lungorna. När bröst membranet slappnar, orsakar detta brösthålan och lungor att återvända till sin ursprungliga storlek. Om det finns gas i lungorna, den plötsliga minskningen av tillgängligt utrymme skjuter en del av gasen ut genom matstrupen, vilket orsakar utandning.

Betydelsen av bröst membranet att normalt humant andning kan ses av vad som händer när dess normala funktion störs. Anledningen människor kämpar ofta för att andas, eller "har vinden slås ut av dem," efter att ha fallit eller kastas till marken eller att träffas i bålen är att effekten orsakar en muskelspasm i bröst membranet som tillfälligt paralyserar det, tvingar personen att kämpa för att andas utan dess hjälp tills den återhämtat sig. Detta är anledningen till att stansas i övre delen av buken strax under bröstkorgen, en region som vanligen kallas solar plexus som ligger framför de senor som ansluter bröst membranet ryggraden, kan vara så oskadliggör. Hicka orsakas av plötsliga ofrivilliga sammandragningar av diafragman, vilket ger en "hic" ljud när stämbanden nära på grund av den plötsliga ökningen av luft i de expanderade lungorna.

Den Mellangärde bistår även med andra kroppsfunktioner, varav de flesta rör utvisning saker från kroppen. Sammandragning av membranet sätter press på bukhålan. Detta bidrar till att pressa avfall ut ur kroppen genom att sätta press på mag-tarmkanalen medan defecating och på blåsan medan urinera. Kräkningar orsakas av de kombinerade, förlängda sammandragningar i Mellangärde och magmusklerna, vilket sätter press på magen som tvingar dess innehåll uppåt i matstrupen.

  • Bröstkorgen innehåller 12 par revben, bröstbenet och 12 kotor.
  • Andningsorganen, med bröst membran i botten.
  • Membranet huvudsakliga funktion är att kontrollera andningen.