Vad är en fasad Window?

October 7

En avfasad fönster är ett fönster som är gjord med glas som har avfasade, eller ges en vinklad kant som skapar ett prisma. Eftersom prismat ändrar sätt ljus bryts när den passerar genom fönstren, skapar det en regnbåge av färger och splittringar lyser in i ovanliga mönster. Avfasade fönster är installerade för att lägga till mer dynamisk belysning till ett rum. Många människor installerar fasade fönster på deras dörrar för att göra sina entréer mer färgglad och inbjudande.

Ofta är en fasad fönster indelat i rutor med små barer som kallas cames. Cames gjordes ursprungligen från bly, vilket är varför du hör människor hänvisar till "blyad glas" eller "blyinfattade fönster." Bly fortfarande används ibland, men andra mjuka metaller som koppar och mässing kan användas också. Uppdelningen i mindre rutor skapar ännu mer ljusbrytning, eftersom varje ruta är avfasad så att fönstret är fylld med en mängd prismor.

Använda ledande även möjliggör integration av målat glas, eller för att skapa en design eller mönster. Vissa avfasade fönster är helt enkelt utformade i grundläggande abstrakta mönster, medan andra kan användas för att skapa blommönster, familjevapensköldar, och så vidare. Integrationen av målat glas i en annars klar fönster kan också skapa intressanta pjäser av ljus och färg, hålla ett område väl upplyst samtidigt lägga lite variation.

Många glas företag kommer anpassade bygga fasade fönster för kunder som vill ha en specifik design eller som kanske kämpar med en ovanlig plats. Avfasade fönster kan också köpas i standardiserade mönster och design, ungefär som andra fönster. I detta fall kan den avfasade fönstret innehålla ett hölje så att den omedelbart kan installeras, eller så kan den lämnas oavslutade så att köparen kan skapa en anpassad hölje för det.

Möjligheterna för design variation med fasade fönster är väsentligen oändliga. En del av fönstret kan vara utformad för att öppna för ventilation, eller hela fönstret kan vara monterad på ett gångjärn eller skärp för enkel öppning. En fasad fönster kan också användas för att skapa avskildhet medgav ljus, om den är uppdelad i flera oregelbundet stora rutor så att någon utanför ser en förvrängd bild av vad som finns inuti. På samma sätt kan en fasad fönster användas för att släppa in ljus samtidigt skymma en svag uppfattning, som kan vara fallet i ett hyreshus med en central gård som inte är fruktansvärt spännande att titta på.