Hur blir jag en jämförande psykolog?

September 1

Utbildning och erfarenhet krävs för att bli en jämförande psykolog och även en kandidatexamen kan få dig instegs sysselsättningen inom detta område, kan du överväga att arbeta på en magisterexamen eller doktorsexamen. Detta yrke innebär att studera djurens beteende, vilket kräver år av erfarenhet och utbildning. De flesta universitet har inte ett specifikt utbildningsprogram för att bli en jämförande psykolog, och eleverna ofta väljer att få sin kandidatexamen i ett bredare psykologi disciplin. Det finns forskarutbildning som fokuserar specifikt på jämförande psykologi, dock, och du kanske vill forska dessa program för att fastställa grundutbildningen krävs för forskarskolan antagning.

När du har valt en grundutbildning i en psykologi fält, måste du anmäla dig till valbara som kommer att förbereda dig att bli en jämförande psykolog. Bortsett från grundläggande psykologi kurser, kommer du normalt behöver ta kurser i bio-psykologi, evolutionspsykologi, och psykologiska forskningsstudier. Några av de ämnen som dessa avancerade kurser kan täcka inkluderar hormoner och beteende, biokemiska modeller av beteende och biologiska grunderna för kognition. Dessa kurser kan förbereda dig för fältarbetet som krävs för att bli en jämförande psykolog. Praktik kan också vara viktigt att komma in detta yrke och de flesta företag kan föredra att du har slutfört vissa kurser innan du ansöker.

De flesta av de praktikplatser inom detta område under minst åtta veckor och är inriktade på omfattande forskning förfaranden. Du bör vara bekväm interagera med olika djur, eftersom de flesta praktikplatser kräver interaktion under forskningsprojekt. Dessa erfarenheter möjligheter kommer att öka din forskning och analytisk förmåga som kan öka dina chanser att bli en jämförande psykolog.

Efter avslutad dina grundutbildning, kanske du vill söka en ingångsnivå position inom detta yrke för att förbättra din upplevelse bakgrunden medan du fortsätter din utbildning. En forskarutbildning i jämförande psykologi kan omfatta kurser i psykobiologi, grunderna i komparativ psykologi, och anti-rovdjur beteende. De flesta av dina kurser i dessa forskarutbildningen kommer att starkt baserad på fältarbete och laborationer. Att studera utvecklingen av djur och människor kommer att vara viktigt för att bli en jämförande psykolog och framtida arbetsgivare kanske vill rekommendationsbrev från tidigare laboratoriechefer.

Det finns många karriärmöjligheter som finns inom detta område bland annat forskning psykolog, djur beteendevetare, och jämförande psykolog. Forskningsanläggningar och medicinska laboratorier är några av de platser som du kanske vill fråga om sysselsättningen. På grund av den mycket specifika karaktären av denna karriär, kanske du vill utföra en sökning på Internet för positioner i ditt område.