Vilka är de bästa tipsen för Serving Brie och Cranberries?

October 21

Bakad brie och tranbär är en populär maträtt som används som förrätt eller tilltugg, och brukar åtföljas av objekt som kex eller vegetabiliska pinnar för doppning. Denna runda är mjukost ofta bakas med andra frukter, såsom äpplen och russin, och toppat med en lätt stänk av jordnötter. Serverings brie och tranbär runt höst- och sportlov är populär, eftersom tranbär är en traditionell frukt den här tiden på året. Bakade brie fungerar också som en aptitretare som inte bara ger en rik och krämig konsistens, men en värmande kvalitet att följa med svala temperaturer.

Brie är en mjuk och krämig ko ost som kommer i en skorpa täckt runt, och används ofta i aptitretare och parti matrecept för sina förmågor att sprida lätt på kex eller rostat bröd. Det är bäst att servera brie och tranbär varmt, så osten har smält något, vilket underlättar spridning och doppa. Populära avbländande poster ingår hela vete kex och skarpa bröd samt skarpa vegetabiliska pinnar som selleri och morötter för lättare alternativ. Stänka en varm krydda över brie, som kanel eller ingefära, tillägger komplexitet till den totala smaken av skålen och kan lägga till semestern känsla.

Ofta är brie och tranbär som serveras under höst- och vintermånaderna, allmänt är förknippad med semester, där tranbär är i säsong och säljs på många livsmedelsbutiker. Brie, men vanligtvis säljs året runt, kan också vara mer tillgänglig på grund av sin popularitet som ett parti och aptitretare mat. Det är bäst att strö tranbär på brie och grädda dem i en rund glaspanna tills varm och bredbar, men inte helt smält. Brie bör ändå vara styv nog att hålla sin ursprungliga form, men varm och mjuk nog att fungera som ett uppslag.

Det är inte ovanligt att tjäna brie och tranbär med en krossad eller jordnöts toppning, såsom mandlar eller valnötter, särskilt under semesterperioder. Kombinera nötter, tranbär och utvalda kryddor, kan toppings blandas med lite brunt socker och vanilj eller rom extrakt fyllts brie. Andra frukter kan åtfölja tranbär, såsom äpplen och russin, och kan bakas för en söt förrätt. Fyllning mjuk, bakade brie och tranbär i finger smörgåsar och bakverk kan också skapa en attraktiv part spridning.