Hur göra dina kläder Senaste

August 9

En av de mest effektiva metoderna för att minska efterfrågan på kläder - en miljövänlig mål som minskar behovet av att tillverka nya kläder, vilket sparar energi och resurser - är att hålla alla objekt närvarande i din garderob i omlopp så länge du kan . Tips för att förlänga livslängden på dina kläder är:

 • Tvätta kläder bara när du behöver, och linje- eller lufttorka istället för att använda en torktumlare, vilket kan krympa, sträcka, eller skada tyg (för att inte nämna den el det guzzles!).
 • Var uppmärksam på etiketter som säger att tvätta kläderna ut och in - det skyddar allmänhet tyget.
 • Använd kallt vatten tvättar med tvättmedel utformad för att fungera i kallt vatten för att hjälpa till att behålla formen och färgen på dina kläder, särskilt de gjorda av bomull.
 • Förbehandla fläckar omedelbart för bästa resultat.
 • Uppdatera slitna kragar genom att försiktigt ta bort kragen, vrida den runt, och sy på den igen.
 • Använd patchar antingen ovanpå eller bakom hål i dina kläder för att förlänga livslängden på plagget. Sy-på lappar är mycket mer pålitlig och hållbar än järn-lappar, men antingen typ får jobbet gjort.
 • Rekonstruera dina kläder. För dem med ett smidgen av listig, sömnad, eller konstnärliga talanger, är det möjligt att ta trötta kläder och förvandla dem till något unikt och oförglömlig. Några av de tekniker är super-enkla, som att skära av ärmarna från en T-shirt eller omvandla långa byxor till capris eller shorts (särskilt bra för barn som får hål i knäna).

  Hur göra dina kläder Senaste

  Turning en tröja i en wrap är bara ett sätt att återanvända kläder.

Kasta inte ut något innan du har fått varje uns av slitage ut av det genom att fastställa det, återskapa den och återanvända den. När du har uttömt alla möjligheter, fundera på om det fortfarande är lämplig för någon annan att bära eller om det kan återvinnas, om inte som kläder då som något annat.

Genom att följa gröna levande principer genom hela livscykeln för dina kläder, du gör det viktigaste: att minska mängden kläder du köper i första hand. Och som minskar mängden som måste produceras.