Vilka är för- och nackdelarna med att använda ett munvatten med alkohol?

August 20

Med hjälp av en munvatten med alkohol kan bidra till en god tandhälsa och övergripande munhygien. Det friskar också andningen och är lätt och billigt att använda. Denna typ av munvatten kan dock lämna en brännande känsla i munnen, och kan även leda till sår i vissa användare. Alkohol tenderar att torka ut munnen, så det kan vara nödvändigt att dricka mer vatten när du använder ett munvatten med alkohol. Återställa alkoholister brukar rekommenderas att använda en icke-alkohol munvatten eftersom en som innehåller alkohol kan utlösa ett återfall i behandling.

Alkohol har köns dödande egenskaper, vilket gör den till ett effektivt verktyg mot karies och tandköttsproblem. Detta beror på att bakterier leder ofta till gingivit, en sjukdom som kännetecknas av svullna eller blödande tandkött. Eftersom patienter med gingivit ofta finner det smärtsamt eller svårt att borsta tänderna, de är mer mottagliga för håligheter än andra människor är. Vissa alkoholbaserade munvatten kan också minska plack, vilket kan minska risken för karies, även om gingivit är inte ett bekymmer.

Munvatten med alkohol kan oftast köpas utan recept, så att alla kan använda den här typen av munvatten. Det finns många varianter att välja mellan, så att välja ett munvatten som smakar gott kan också vara lätt att göra. De flesta varumärken är i allmänhet billigt, så införliva denna produkt till en munhygien rutin behöver inte vara dyrt.

Även munvatten med alkohol dödar bakterier, ofta bränner det eller svider munnen medan du gör det. Många användare tycker att denna känsla att vara obehagliga, särskilt om de planerar att äta strax efter användning av denna produkt. Personer som har mycket känsligt tandkött kan utveckla munsår efter att de har använt denna produkt för en tid på grund av eftersom en alkoholist munvatten kan irritera denna vävnad.

Med hjälp av en munvatten med alkohol kan också orsaka orala vävnader för att torka ut. Detta är normalt noteras av en mycket torr mun eller hals någonstans från 30 till 60 minuter efter användning av denna produkt. När dessa symptom uppstår, kan en användares andedräkt inte längre känna sig fräsch, utan snarare kan de uppleva en ovanlig smak i munnen förutom att det är mycket torr.

Alkoholhaltiga behandlingshem råder generellt kunder att inte använda munvatten med alkohol. Detta beror på att det kan vara berusande om mycket stora mängder konsumeras. Eftersom alkoholhaltiga patienter brukar rekommenderas att avstå helt, ha tillgång till denna typ av munvatten kan hindra behandlingsprocessen.

  • Munvatten typiskt gargled, men bör inte sväljas.
  • Det kan vara klokt för en alkoholist eller överdriven emellanåt för att undvika att använda ett munvatten som innehåller alkohol.
  • En alkohol-baserade munvatten.
  • Munvatten som innehåller alkohol kan hjälpa till att eliminera plack och dålig andedräkt.