Vad är historia Labor Day?

September 20

Labor Day är en helgdag i USA som officiellt firas den första måndagen i varje september, men firandet börjar vanligtvis under helgen som föregår den. Många människor dra nytta av den långa helgen när det är en helgdag som möjliggör en ledig dag på måndag. För många människor, är Labor Day ses som den sista chansen att njuta av utomhusaktiviteter innan svalare väder sätter in.

Naturligtvis finns det mer att Labor Day än en långhelg. Det var inte alltid en nationell helgdag. Central Labor Union konstruerade den första händelsen som mer av en demonstration. Den var avsedd att ge för en semester som firas den arbetande människan -den laborer- liksom hans bidrag till samhället. En arbetsgrupp mans semester bara inte skulle vara komplett om den inte innehöll en ledig dag, och så Labor Day började.

Labor Day firades för första gången i New York. Datumet valdes var den 5 september och det firades den dagen i både 1883 och 1884. Följande år, togs beslutet att gå med den ursprungliga förslaget, och fira den första måndagen i september. Andra fackförbund uppmuntrades att delta, och snart, Labor Day var en hit i många områden.

Under de närmaste åren, flera lokala regeringar instiftat Labor Day lagstiftning för att göra saker mer officiellt. Den första staten att anta en liknande åtgärd var Oregon. Fler stater undertecknat den och nästan ett decennium senare kongressen antagit lagstiftning som gör den första måndagen i september varje juridisk, nationell helgdag.

Labor Day firas annorlunda än många andra amerikanska helgdagar eftersom det skiljer sig i naturen. Det är inte tillägnad krigshjältar eller till en märklig person, utan till alla som arbetar hårt för att göra Amerika stor. Det är en hyllning till personer som arbetar för den amerikanska drömmen. Inga andra helgdagar är centrerade kring den genomsnittliga personen.

Vissa skolor börjar inte det nya skolåret förrän efter Labor Day. De som börjar tidigt har fortfarande en dag ledigt från skolan den första måndagen i september. Postkontor och andra myndigheter är stängda och så är bankerna.

Olika människor firar Labor Day på olika sätt. Vissa har picknick, grillar, eller partier, medan andra deltar festivaler, parader, eller ens tal. Vissa använder bara dagen av för välbehövlig vila och avkoppling. Frågan är egentligen inte om hur Labor Day firas; det är som firas som är viktig.

  • Vissa människor firar Labor Day med en bakgård grill.
  • Labor Day är officiellt firas på den första måndagen i september.
  • Kongressen godkände gör Labor Day en federal helgdag 1894.