Vad är en Water Crane?

January 31

En vatten kran är en gås-halsad anordning avsedd att avge vatten till ett område som sannolikt är förhöjd åtminstone i viss utsträckning. I de flesta fall är anordningen i stånd att svänga kring en enda svängningspunkt. Beroende på program, kan det också vara i stånd att lyfta sin huvud arm upp och ner för att ge vatten till rörlig höjder.

Vattnet Kranen kan arbeta i ett par olika sätt. Generellt ett pumpkrafter vatten upp den vertikala pipen går upp till den horisontella armen. Väl där, kör den längs armen innan den kommer till downspout. Efter att ha nått downspout, tar gravitationen över, och vattnet, eller någon annan vätska som valts, deponeras i en viss plats. Vissa vatten kranar kan fungera genom att tillhandahålla en reservoar vid toppen av armen där vatten kan lagras och öppnas vid behov.

Även utseendet på vattenkranar kan variera något, enklast ut som mycket stora vattenkranar. De flesta är gjorda av stål, men det är också möjligt för dem att vara gjorda av ett plastmaterial, såsom PVC-rör. Fördelen med PVC-rör är att det inte kommer att korrodera, vilket har potential att hända med någon metallprodukt i kontakt med vatten under en tidsperiod. Trots denna fördel för PVC, har metall potential att stå upp bättre tung industriell användning.

Reglering vattenflöde för en vatten kran görs helt enkelt genom att använda en ventil, ungefär som någon annan typ av kran. Storleken på ventilen och dess Ratingen bestäms av storleken på kranen, den förväntade vattentryck, och den förväntade nivån på användning. Slå på vattnet är vanligtvis en fråga om att öppna en ventil. I vissa fall, där vatten pumpas upp kranen, kan det vara nödvändigt att se till elektricitet också strömmar till pumpen, även om detta är vanligen inte tekniskt en del av vattnet kran.

Fördelen med en vatten kranen i dess förmåga att anpassa sig på ett eller flera sätt att utföra sitt jobb. Till exempel när vattning ett ånglok, svänger vattnet kranen på plats och sänker till reservoaren. Detta möjliggör en snabb påfyllning med minimal spill. När den är klar, lyfter vattnet kranen enkelt och svänger undan, med avdrag för eventuella högväxt järnvägsvagnar för att passera. Ånglok tåg är en av de vanligaste platserna att se dessa kranar.

  • PVC-rör kan användas för att göra en vatten kran.