Guld Commodities: Mät upp!

August 30

Guld, liksom de flesta metallråvaror, mäts och vägs i troy uns. Ett uns motsvarar 31,10 gram. (Trots vanlig missuppfattning, inte troy ounce inte ta sitt namn från den mytiska antika grekiska staden Troja. Den är uppkallad efter den franska staden Troyes, vilket var ett viktigt centrum för handel och kommers med en blomstrande ädelmetallmarknaden under medel Ages.)

När du köper guld för investeringsändamål, till exempel genom en börshandlad fond (ETF) eller guld certifikat, är troy ounce mätning av valet.

När du vill hänvisa till stora mängder guld, till exempel mängden guld en bank har i reserver eller mängden guld som produceras i en gruva är den måttenhet du använder ton. En ton är lika med 32.150 troy gram.

Om du har köpt guld smycken, kanske du har stött på följande mätningen:. Karats Karats (ibland stavat karat) mäta renheten av guld. Den renaste formen av guld är 24-karats guld (24K). Allt under det numret betecknar att guldet är legerat, eller blandas med annan metall.

Karats Renhet (Procent)
24K 100%
22K 91,67%
18K 75%
14K 58,3%
10K 41,67%
9K 37,5%

Om du köper fysiskt guld för antingen utsmyckning (smycken) eller investeringar (guldmynt / barer), du vill få den renaste formen av guld, 24K. Om du inte kan få 24K guld, syftar till att få den renaste formen av guld som du kan få tag på. Kom ihåg att ju renare guld, desto högre är dess värde. Rent guld (24K) är alltid en gul färg.

Men har du förmodligen stött på vitt guld eller ens rött guld - dessa andra färger skapas genom att legera guld med metaller som nickel eller palladium för en vit färg eller med koppar för att skapa rött guld per definition, vitt och rött guld eller hur. t rent guld.

Renhets mäter hur dyrbara guldet är i en procentuell basis, finhet åtgärder guldets renhet uttryckt som ett heltal. Lyckligtvis finhet och renhet är så lika att guld med 91,67 procent renhet har en finhet av 0,9167.