Hur du ansluter en bildskärm till din bärbara dator

May 2

De flesta moderna bärbara datorer automatiskt utrustade för att ansluta en extern bildskärm utöver den bärbara egen LCD. Detta beror på att många bärbara datorer används ofta för att lagra och visa presentationer, och det bara är vettigt att ha den bärbara datorn alla redo att gå i det avseendet.

Om du vill lägga den externa bildskärmen, lokalisera bildskärmskontakten på datorns gumpen. Anslut monitorn, och du är redo att gå. Du kan använda denna monitor tillsammans med din bärbara LCD eller som din bärbara enda display.

  • På vissa bärbara datorer, visas samma bild på både LCD och den externa bildskärmen.
  • Om du vill använda den externa bildskärmen uteslutande, bara stänga din laptop lock. De flesta bärbara datorer är smarta nog att se den externa bildskärmen och låta dig börja använda den, och även hålla den bärbara datorns strömmen medan locket är stängt. När du öppnar den bärbara datorns lock, kontrollera tillbaka till den bärbara datorns LCD-skärm.
  • Observera att om du stänger locket, hjälper det att ha en extern mus eller tangentbord anslutet till den bärbara datorn, så att du fortfarande kan använda din programvara.
  • För att aktivera den externa bildskärmen, kan du behöva trycka på en särskild tangent eller tangentkombination på din laptop tangentbord.
  • Bildskärmskontakten kan också vara en S-videokontakt. Det gör att du kan ansluta din bärbara dator till inte bara en extern skärm, men också många TV-apparater, videobandspelare och DVD-spelare.