Vad du bör veta om Arduino Miljö

April 18

Innan du börjar in med skisser, för att Ita € SA bra idé vet vägen runt Arduino miljön. Program skrivna för Arduino är kända som skisser. Detta är en namnkonvention som fördes vidare från Processing, som tillät användare att skapa program som snabbt, på samma sätt som du skulle klottra ut en idé i ditt skissblock.

Arduino programvara är en integrerad utvecklingsmiljö, eller IDE, och denna miljö presenteras för dig som ett grafiskt användargränssnitt, eller GUI (uttalas goo-ey).

En GUI tillhandahåller ett visuellt sätt att interagera med en dator. Utan den skulle du behöva läsa och skriva textrader, liknande vad du kanske har sett i DOS-prompten i Windows, Terminal i Mac OS X, eller att lite om den vita kaninen i början av Matrix.

Den turkosa fönstret är Arduinoâ € s GUI. Itâ € s indelad i följande fyra huvudområden:

 • Menyrad: Liknar menyraden i andra program du € re bekant med, innehåller Arduino menyraden rullgardinsmenyerna till alla verktyg, inställningar och information som är relevanta för programmet. I Mac OS, är menyraden längst upp på skärmen; i Windows och Linux, är menyraden högst upp i det aktiva Arduino fönstret.
 • Verktygsfält: Verktygsfältet innehåller flera knappar som vanligen behövs när du skriver skisser för Arduino. Dessa knappar, som också finns på menyraden, utföra följande funktioner:

  • Verifiera: Kontrollerar att din kod är vettigt till Arduino programvaran. Känd som kompilering, är denna process lite som en stavnings- och grammatikkontrollen. Var dock medveten om att även om kompilatorn kontrollerar att din kod inte har några uppenbara misstag, det garanterar inte att din skiss fungerar korrekt.
  • Ladda upp: Skickar din skiss till en ansluten Arduino ombord. Det sammanställer automatiskt din skiss innan du laddar upp den.
  • Nytt: Skapar en ny skiss.
  • Öppet: Öppnar en befintlig skiss.
  • Spara: Sparar aktuell skiss.
  • Serial bildskärm: Låter dig se data som skickas till eller tas emot av din Arduino ombord.
 • Textredigerare: Detta område visar din skiss visas som text. Det är nästan identisk med en vanlig texteditor, men har ett par extra funktioner. Viss text är färgkodade om den är erkänd av Arduino programvaran. Du har också möjlighet att automatiskt formatera texten så att det är lättare att läsa.
 • Meddelandeområde: Även efter år av att använda Arduino, ll du € fortfarande göra misstag (alla gör), och detta budskap område är ett av de första sätten för dig att ta reda på att något är fel. (Obs: Det andra sättet är lukten av brinnande plast.)

  Vad du bör veta om Arduino Miljö