Vilka vanliga Kollagen biverkningar?

May 7

Kollagen kan vara ett effektivt sätt att eliminera rynkor och fina linjer, eller åtminstone minska deras utseende. Den kan också användas för att lägga till volym till olika delar av ansiktet, såsom läppar och kinder. Detta ämne kan användas i olika former, beroende på förväntningar användaren och deras budget. De flesta former är ganska effektiva, men de kan bära biverkningar. Kollagen biverkningar är beroende på hur ämnet införes till kroppen, men de sträcker sig från rodnad och svullnad till infektioner och missfärgning av huden.

Produkter med kollagen i dem, inklusive lotioner och krämer, är några av de vanligaste formerna av detta ämne. Många människor köper dem från apotek, ivriga att bli av med rynkor. Den goda nyheten är att de oftast inte bär biverkningar som har något att göra med kollagen i dem, så att användarna inte ska oroa sig denna form. Den dåliga nyheten är att detta beror på att de är vanligtvis inte effektivt i kampen mot rynkor eftersom kollagenet i krämer är för stor för att tränga igenom huden. Dessutom kan de med känslig hud eller allergier bryta ut i ett utslag på grund av övriga innehållsämnen i sådana krämer.

Vissa människor väljer att ta emot kollagen injektioner för att knubbig upp sina läppar och göra deras kinder fylligare. En av de vanligaste kollagen biverkningar från injektioner innefattar överskott svullnad i och runt det drabbade området. Detta sker oftast efter den första injektionen, eftersom det ibland tar huden lite tid att vänja sig vid ämnet. Svullnad ibland åtföljd av smärta, men båda bör försvinna kort efter injektionen. Om dessa biverkningar inte försvinner inom några dagar efter behandlingen, är det oftast dags att ringa en läkare eftersom de kan vara tecken på en infektion.

Klåda är en annan av de vanligaste kollagen biverkningar, och kan också resultera i hudrodnad. En särskilt allvarlig effekt är missfärgning, som vanligtvis är tillfällig men bör ändå behandlas av läkare. I vissa fall av patienter med ljus, känslig hud, är ärrbildning en möjlighet efter en injektion, men detta är ganska ovanligt.

Ibland kollagen injektioner resultera i en knölig, ojämn yta. För att förhindra detta från att gå oupptäckt, många läkare begära att patienten antingen vänta på kontoret efter ingreppet, eller komma tillbaka nästa dag för att se till injektionerna gick bra. Detta kan bidra till att förhindra långvarig, irreversibla kollagen biverkningar uppstår.

  • Kollagennedbrytning sker som individer ålder, vilket orsakar rynkor.
  • En pott av kollagen grädde.
  • Kollagen läpp injektioner kan vara upp till sex månader.