Vad är en Yellow Pine?

June 16

I USA finns det flera varianter av tall, som presenterar gula färgat trä. Dessa träd är vanligtvis kallas Yellow Tallen, och kan hittas i olika ekosystem över hela Nordamerika. Gul Tallen värderas högt för sin färgstarka trä, och används ofta i golv, staket och andra virkes ändamål.

Den Ponderosa Pine, även känd som den västerländska Pine, är kanske den största Gula arten Pine. Med rekord exemplar når mer än 225 fot (68,5 m) i höjd, har detta jätteträd en befallande närvaro i västra USA och är vanligast i norra Kalifornien och i hela Oregon. Ponderosas finns vanligen i relativt svala områden på hög höjd. De ger mat och husrum till en mängd skogsmarkvarelser, och är mycket uppskattad för sitt virke.

Den Southern Yellow Pine kanske inte så mäktig som Ponderosa, men det har en speciell plats i hjärtat hos många träd älskare. Även kallad Longleaf Pine, detta träd kan leva i flera århundraden, spenderar de första åren som en liten, gräsbevuxen buske innan groning in en ansenlig träd. Historiskt Longleaf tallar ger hem till dussintals fågelarter. Som ett resultat av en enorm efterfrågan på Longleaf vackra gula trä har flera sorter av fåglar upplevt omfattande förlust av livsmiljöer och siffror.

En kustnära träd, den Longleaf var en gång en stor källa till virke för nautiska ändamål. Förutom att tillhandahålla timmer för fartyg, var klibbig och stark harts används för att skapa terpentin och andra produkter för att underlätta byggnad och trafik fartyget. Omfattande användning har lett till en allvarlig nedgång i den ädla Longleaf: s siffror; flera stater har nu genomfört projekt för att återställa trädet till sin forna storhet.

Även om Ponderosa och Longleaf kan vara de mest kända Gula Tallen, finns det flera andra barrträ som också ger gul-färgad trä. En nära släkting till Ponderosa växer Jeffrey Pine under samma sortiment och är känd för sin starka doft. Den nyckfullt namngivna Loblolly Pine föredrar lägre höjder och fuktig jord, och används ofta för pappersmassa.

Medan Yellow Pine trä är distinkt och ganska vacker, kanske köparna vill noga undersöka om dess källa. Många träd odlas i kommersiella odlingar särskilt avsedda att användas för industriella ändamål. Använda vilda trä källor, dock kan skada känsliga ekosystem och har långtgående konsekvenser för inte bara trädet befolkningen, men djurlivet och floran i området. Söker källor som utövar en hållbar, miljö produktions- och bearbetningstekniker gör att trä älskare att njuta av en helt ny Yellow Pine golv eller staket samtidigt gör sin del för att säkerställa en framtid för dessa vackra träd.