Hur Sekretess påverkar din familj och mamma Blogging Business

February 2

Blogga är en balansgång mellan att hitta sätt att dela personliga berättelser samtidigt sätta gränser om de saker som du vägrar att dela offentligt. Även bloggare som verkar bar det alla har vissa ämnen de kommer inte diskutera.

Beständig att blogga sätter ett annat perspektiv på söta och roliga historier om barn som de går igenom stadier såsom amning, potträning, och social kamp med sina kamrater.

Det finns inget sätt att veta vad barnen kommer att tänka på dessa skrifter när de är 16 år gammal och mitt i tonårs ångest. Eller hur en make kommer att känna om vad du skrev om ett argument som du hade. Eller hur dina egna föräldrar kommer att känna på hur du kan blogga om en barndom upplevelse som du aldrig haft modet att dela med dem.

Det finns även säkerhetsfrågor att tänka på när du börjar leva ditt liv offentligt på nätet. Det är näst intill omöjligt att dölja din hemadress och hemtelefon nummer tack vare offentliga register och online telefonböcker.

Dessutom är nyare kameror utrustade med sofistikerad geo-taggning teknik som kan bädda detaljerad platsinformation i fotografier som du gör offentligt. Hittills har det inte förekommit några incidenter där bloggare eller deras familjer har skadats på grund av upptäckbarhet av personlig information. Men tyvärr är sådan skada fortfarande i sfären av möjligheten.

Ironiskt nog, den enkla lösningen på detta problem - är inte en lösning som verkligen fungerar för bloggare - är och förblir anonym. Bloggläsare vill oftast känna personen bakom orden. De bryr sig om inte bara vad bloggen säger, men vem säger det.

Dessutom är det dessa mycket personliga berättelser som verkar resonans flesta med våra läsare. I själva verket kan skriva om tabubelagda ämnen (försiktigt, naturligtvis) vara till hjälp och helande till både författaren och läsaren.

Till exempel har flera mom bloggare delade sina personliga kamp med ångest och depression. Medan detta kan vara ett ämne som är svårt för deras familjer för att diskutera, mer nytta än skada har kommit från belysa detta tillstånd som drabbar många kvinnor. Och de samhällen som har skapats på grund av dessa bloggar har blivit ett ovärderligt stödsystem för tusentals kvinnor.

Här är några av de frågor att ställa dig själv för att hjälpa till väga värdet av att dela kontra de potentiella konsekvenserna:

  • Är denna information egennyttiga, eller kommer min blogg besökare få ut något av att läsa detta inlägg? Ibland måste du skriva avsnitten ändra ventilering till en delning av lärdomar i stället.
  • Innebär detta blogginlägg säga något som jag inte skulle säga direkt till de personer som är inblandade? Om inte, så antingen välja att tala med den personen först, eller utelämna informationen från ditt blogginlägg.
  • Innebär detta material kränka privatlivet för de personer som jag har skrivit om? Om du skulle vara rädd för att få dem att hitta inlägget, så blir svaret på denna fråga är förmodligen ja.
  • Finns det något sätt jag kan få min budskap effektivt utan att dela personuppgifter? Om så, är det förmodligen i ditt bästa intresse att göra det.
  • Hur skulle mina barn tycker om detta inlägg om de läste det som vuxna? Det bästa sättet att svara på denna fråga är att föreställa sig att dina egna föräldrar skrev detta blogginlägg om dig. Om det lämnar dig med tvekan eller oro, det finns förmodligen utrymme för revidering.
  • Kan något i det här inlägget får tas ur sitt sammanhang på ett sätt som jag inte hade tänkt? Och kunde det feltolkning skada mig eller min familj? Om så, se till att redigera dina ord eller lägga till mer information. Du vill inte riskera att bli missvisande på ett sätt som skapar problem som inte finns i första hand.

Ibland vet bara inte dig svaren på dessa frågor. Lita på din intuition när den lilla rösten säger, "inte slår Publicera ännu." När det händer, gå bort från innehållet i några timmar eller dagar tills du kan se situationen objektivt. Ibland vet inte du att du har gått över gränsen tills raden är redan passerat.