Vilka är de olika typerna av Lizard Food?

January 18

Ödlor är en typ av reptil som finns i nästan alla länder i världen. De är kallblodiga, lägga ägg, och har skalor istället för päls eller fjädrar. Precis som det finns många olika typer av ödlor, också det finns många olika typer av ödla mat. Med mer än 3.800 olika arter av reptiler, är det inte konstigt sin kost varierar. Olika typer av ödla mat inkluderar mjölmask, gröna bladgrönsaker, små möss, fisk och insekter.

Den främsta orsaken till skillnaden i mat som dessa reptiler äter beror på om de är allätare, insektsätare, växtätare eller rovdjur. Andra faktorer, såsom vilken mat finns i sin omgivning eller den tid på året, kommer också att avgöra vilken typ av kost som de kan ha. Även samma arter av reptiler kan äta en annan typ av mat, beroende på om de är fria-roaming eller bor i fångenskap.

Allätare är taggiga ödlor som äter växter och smådjur. Den Skäggagam är ett exempel på en allätare. Lizard mat för Skäggagam kan bestå av små möss, syrsor, kackerlackor och maskar. De kommer också äter blommor och gröna bladgrönsaker.

Geckos, anoles och kameleonter är alla insektsätande ödlor. Insektsätare är vanligtvis mindre ödlor och ofta hålls som husdjur. De äter ofta insekter och spindlar. När hålls i fångenskap de vanligtvis får mjölmask eller syrsor att lägga protein till kosten.

Galapagosöarna är hem för ett exempel på en växtätande ödla. Det kallas den marina leguan, amblyrhynchus cristatus. De är worldâ € s enda marina ödla och äter alger som täcker stenar på ön. Om hålls i fångenskap, växtätare kräver en växtbaserad kost för att behålla hälsan. De fungerar inte bra på animaliskt protein.

Carnivorous ödlor är typiskt större reptiler. De kräver en ödla mat som är köttbaserat och kommer främst äter smådjur och andra ödlor. Den Nilvaranen ödlan är en av de större typer av rovdjurs ödlor och har en längd på (ca 2,1 m) nästan 7 meter. Det är känt att äta fisk, krokodil ägg, och andra typer av vattenlevande varelser.

Eftersom den typ av mat en ödla äter i det vilda i allmänhet ger en indikation på hur de kommer att behöva äta i fångenskap bör överväganden göras om hur kosten kan göras jämförbara innan en person antar en som husdjur. Potentiella ödla ägare måste få tillgång till sin egen komfortnivå för att veta om de är kapabla att erbjuda upp levande däggdjur som ödla mat. De bör också utvärdera om beredningen av en speciell insekt diet för deras reptil är en bra passform för sin egen personliga situation.

  • Fiskar, insekter och bladgrönsaker finns olika typer av mat för ödlor.
  • En ödla kan livnära sig på kackerlackor.
  • Kameleonter äter ofta insekter och spindlar.
  • Syrsor är en stapelvara i vissa ödlor "kost.
  • Marina leguaner äter en växtbaserad kost.
  • Det finns mer än 3800 arter av ödlor, och deras kostvanor varierar kraftigt.