Vilka är de bästa tipsen för att göra Crispy Onion Rings?

January 8

Lökringar, vilket kan stekt eller bakad, kan ibland vara svårt att göra krispigt. En av de bästa tips för att göra krispiga lökringar är att använda panko ströbröd, ofta kallas japansk stil ströbröd, eftersom de tenderar att producera crunchiest beläggningen. När det kommer till beläggningen eller smet som du använder, ett tunt lager genererar oftast bäst resultat, som innebär att upprätthålla en hög, jämn temperatur, oavsett om du steker eller bakar löken. Dessutom stekning löken i små serier eller baka dem med tillräckligt utrymme mellan varje stycke kan också göra skillnaden mellan fuktig och krispiga lökringar.

Panko ströbröd är välkända i den kulinariska världen för att producera en av de crispiest skorpor på nästan alla stekt mat, inklusive lökringar. Detta beror på att de är i allmänhet större och torrare än traditionella sorter, och därför producerar en crunchier, luftigare konsistens. De tenderar också att absorbera betydligt mindre fett än andra stilar av beläggningar, vilket gör dem inte bara komma ut ur ugnen eller fritös krispiga, men också förbli så under en längre tid.

Även med den bästa smeten eller brödsmuleblandning, kan för mycket beläggning resultera i fuktig lökringar. För att förhindra detta, muddra eller doppa varje lök ring i ströbröd eller smet individuellt. Detta kommer att ge var och en en jämn beläggning, förebygga eventuella klumpar. Ofta när för mycket smet eller panering bygger upp på en plats, det är inte koka igenom under bakningen eller friterar, vilket resulterar i en mjuk konsistens.

En av de bästa tips för att göra krispiga lökringar är att upprätthålla värmenivåerna oljan där du stekning lök, eller hålla din ugn vid en hög värmenivå. När stekning lökringar, en temperatur på 350 ° F till 375 ° F (ca 176 ° C till 190 ° C) är i allmänhet bäst. Om du baka krispiga lökringar, 400 ° F till 450 ° F (ca 204 ° C till 232 ° C) är vanligtvis perfekt.

För att upprätthålla rätt värmenivåer, förhindra fastnar, och hålla löken från ångande, är det viktigt att du alltid arbeta i små satser när du gör krispiga lökringar. När stekning, se till att löken har gott om utrymme att röra sig i oljan. Partier som är för stora kan släppa den övergripande temperaturen, vilket orsakar fastnar och sogginess. När bakning, se till att det finns gott om utrymme mellan varje ring, som att ha dem för nära varandra kan orsaka ångan från löken att fastna mellan varje ring, vilket gör beläggningen mjuk.

  • Lök.
  • Den typ av smeten och tillagningsmetod bestämmer krispighet av lökringar.