Vad är Hatha Yoga?

December 21

Hatha yoga är en fysisk yoga disciplin som tränar kroppen så att utövaren kan arbeta på sin andlighet. När de flesta västerlänningar tänker på "yoga", de faktiskt tänker på hatha yoga; yoga är faktiskt en enorm och komplex andlig och fysisk disciplin med ett antal grenar. En mängd olika fysiska discipliner härstammar från hatha yoga, inklusive Bikram Yoga. Chansen är mycket stor att en hatha yoga erbjuds i ditt område.

Den mest kända aspekten av hatha yoga är förmodligen ställningar eller asanas som används för att stärka, sträcka, och tona kroppen som en del av yogiska praxis. Under en hatha yoga session, kommer utövaren gå igenom ett antal av dessa poser, hålla dem för olika mängder tid och arbeta i en uppsättning för att säkerställa att muskelgrupper långsamt värmas upp och jämnt arbetade. Många hatha yogaställningar är ganska krävande, som kräver fokus, styrka och smidighet.

En annan viktig aspekt av hatha yoga är pranayama, eller andning. Under en yogasession, yogis och yoginis är mycket medvetna om sin andedräkt, och de kan ta pauser under sessionen att fokusera specifikt på andningen. Kontroll av andningen sägs vara avgörande för kontrollen av kroppen, och det uppmuntrar också en inre fokus som kan bidra till att utveckla sin andlighet.

Bruket av meditation anses också vara en viktig del av hatha yoga, även om inte alla människor engagera sig i meditation. Utövandet av yoga tenderar att främja en lugn, stilla tillstånd som kan vara gynnsamt för meditation, och detta är en del av målet att yogiska praxis. I Indien, hatha yoga innehåller också ett antal moraliska föreskrifter som människor förväntas följa, inklusive principer för ickevåld och sanningsenlighet. Dessa föreskrifter är inte alltid integreras i västra praxis hatha yoga.

Målet med hatha yoga är att uppnå en balans mellan kropp och själ. Yoga utövare tenderar att vara i god form, eftersom deras kroppar är upprepat genomgå en serie krävande övningar, och deras sinnen sägs också vara tydligare än de människor som inte utövar yoga. Bruket av hatha yoga kan hjälpa människor att fokusera på självförbättring, och det uppmuntrar människor att ta de upplevelser och känslor av deras yogapass och klasser med dem i omvärlden.

  • Ordet "yoga" kommer från det gamla sanskrit och betyder att integrera eller "ok" kropp och själ.
  • Den ultimata strävan hatha yoga är att åstadkomma en balans mellan kropp och själ.
  • Av alla olika stilar av yoga, västerlänningar är kanske mest bekant med hatha yoga.
  • Hatha yoga innehåller många poser, eller asanas, som sträcka och stärka musklerna.
  • Hatha yoga är en form allmänt praktiseras i Amerika.
  • Många yoga stilar och traditioner härstammar från hatha yoga.
  • Meditation är en viktig del av hathayoga.