Vilka är de olika typerna av Running kläder?

October 6

Det finns flera olika typer av kör kläder, inklusive shorts, träningsbyxor, ärmlös tröja tröjor, och joggingskor. Varje bit vanligtvis är utformad för att ge löpare, joggare, eller kraft vandrare en bekväm och effektiv upplevelse. Flera faktorer spelar in när man väljer kör kläder, såsom väderförhållanden, temperatur och syfte. Professionella löpande kläder som används av Olympians är oftast lite annorlunda att normala drifts kläder.

Den översta plagg för löpare är vanligtvis något lätt och ärmlös minska underarm svettning ofta. Eftersom en stor mängd svett kan produceras, är gamla t-shirts ofta används för att köra kläder i varma eller varma klimat. Löpare använder ibland en tjock övre plagg, såsom en munkjacka, vid kall väderlek för att hålla kroppen varm.

Ljusa färger kan användas om löpning är utomhus och på natten. Detta bidrar till att göra löpare mer synliga för fotgängare och gatutrafik. Kvinnors kör kläder inkluderar även en sport-bh, som är tänkt att lindra obekväma rörelser av brösten.

Botten plagget i varmt eller varma klimat är oftast shorts. Shortsen är vanligtvis över knäet i längd så att de inte interfererar med den naturliga rörelsen av benen. Träningsbyxor används ofta i kallare klimat, eftersom de är vanligen tillverkade av tyngre material och täcka benen helt. Spandex byxor är ofta populärt för den lägre plagg; De kan variera i längd och känns som ett andra lager hud. De shorts eller byxor kan pocketed för utförande kör tillbehör, även om en stor del av dem är inte.

Jogging kostymer görs också så att toppen och botten är av samma material. Detta kan låta löpare som gillar en viss mode eller känslan av material för att få samma upplevelse för toppen och botten. En specialitet ensemble kallas bastu kostym är en jogging kostym syftar till att främja svettning. Detta används för viktminskning, men oftast bara under övervakning av en coach eller tränare sedan uttorkning och överhettning kan förekomma.

Den kanske viktigaste delen av löparkläder är skorna. Löpning eller jogging skor har vanligen en större flexibel sula som absorberar påverkan. Olika tillverkare gör olika stilar för att förbättra fjädrande rörelse genom att lägga fjädrar eller luft dämpning mot sulan. Sulan i vissa stilar av skon har slitbanor för större dragkraft.

Professionell bandplattor är helt olika eftersom de har knapar. Knapar är små spikar som sticker ut från sulan på bandplattor för extra dragkraft vid körning på ett spår. Professionella löparskor är ofta annorlunda, som enda är ganska tunn; reduktionen i vikt kan leda till snabbare tider under ett lopp.

  • Vissa kör shorts är mycket kort i längd.
  • En sportbehå för löpning.
  • Running shorts är tillgängliga i en mängd olika längder.
  • Köra byxor.
  • En utrustat T-shirt kan vara ett bra val av kläder att bära medan du kör.
  • Löparskor.
  • Vissa kvinnors löpande skjortor har inbyggda sportbehåar.