Vad är Chicken Tikka?

August 5

Chicken tikka är en indisk maträtt liknande smak tandoori kyckling. Tikka är en persisk ord för "bitar", som beskriver framställningen av denna berömda indiska köket. Sydligaste asiatiska och indiska subcontinents kräva sin skapelse, men de flesta är överens om det har sitt ursprung i Punjab. Punjab är en region som ligger i östra Pakistan och nordvästra Indien.

Som med de flesta indiska mat är chicken tikka en rik blandning av gratis kryddor. Marinerade benfria kycklingbitarna sätts på spett och bakade i varma, tandoori lera ugnar. De tandoori ugnar ger det en unik, grillad smak. Många kockar ersätta de särskilda ugnar med en grill eller broiler. I detta fall, kryddorna måste justeras genom tillsats av mer värme.

För att förbereda chicken tikka, är kycklingen först hackas i små, bita storlek bitar. Därefter är det marinerade i en sås av yoghurt, indiska kryddor och citron eller limesaft. Kryddorna kan innehålla cayenne, spiskummin, koriander, garam masala krydda, ingefära och gurkmeja. Marine vanligen varar från 4 timmar till 24 timmar. Därefter kyckling Grillspett bakat, stekt eller grillad. I utbyte mot garam masala krydda, kan du ersätta en kombination av koriander, kanel, kummin, ingefära, svartpeppar, paprika, kardemumma, kryddnejlika, lagerblad och muskot.

Många recept av chicken tikka, särskilt i den västerländska kulturen, har lagt till en masala till chicken tikka som sås. En masala avser varje kombination av kompletterande indiska kryddor, vitlök och cayenne, oftast sauterade i ghee och sedan skummad med en tomat bas, kokosmjölk eller grädde. Vilken som helst kombination av dessa ingredienser kan användas i enlighet med smak preferens. Moderna kockar ofta färg chicken tikka med orange eller röd karamellfärg. Traditionellt färgerna kom från gurkmeja för orange och cayenne och paprika för rött.

Variationer av tikka skålen inkluderar ersätta lamm eller fisk. Vegetarianer kan njuta av denna maträtt med hjälp paneer istället för kyckling. Paneer är en indisk ost, gjord genom kokning helmjölk och ystning det med citronsaft. Ostmassan sedan hängde för att avlägsna fukt och kylda. Det kan skivas i lagom stora bitar och marinerade som med kycklingen.

Chicken tikka är en högtidlig skål ofta förberedda för speciella tillfällen. Det är ofta serveras med koriander chutney om hönan har milt kryddad. Om skålen har varmare kryddor, kommer en gurka raita kyla gommen.

  • Gurkmeja är ofta läggs till chicken tikka för sin klargula färg.
  • Chicken tikka brukar kryddat med marken koriander.
  • De kryddor som används för att göra chicken tikka inkluderar garam masala, spiskummin och cayenne.
  • Ghee, som används för att göra chicken tikka.
  • Vitlök, som används för att göra chicken tikka.