Hur tar jag bort en Tick på en hund?

July 13

För att ta bort en fästing på en hund, bör ägarna först lossa parasitens grepp om djurets hud; en av de vanligaste teknikerna för att göra detta är att tillämpa varmvatten till fästingen. Ta bort insekten utan att först lossa dess bett kan leda till infektioner på hundens hud. När fästingen har släppt sina tänder från hundens hud, bör ägarna försiktigt dra fästingen ut, se till att inte lämna sitt huvud bakom. Efter uttagningen bör fästingen dödas och hundens hud desinficeras.

Experter rekommenderar att ägarna skyddshandskar när du försöker ta bort en fästing på en hund. Detta förhindrar eventuella smittsamma sjukdomar från att överföra via fästingen i ägarens systemet. Dessutom bör ägare undvika direkt kontakt med fästingen så mycket som möjligt; använder redskap som en pincett och droppers kan avsevärt minska risken för infektion på både hunden och dess ägare.

Fästingar "tänder gräva djupt i hundarnas hud när de äter, och deras böjda form gör det svårt att dra parasiterna ut. Immobilisera en fästing på en hund kommer hjälpa till att lossa sitt grepp om huden, vilket gör fästing borttagning mycket lättare. Många experter rekommenderar att doppa en bomullstuss i varmt vatten och sedan tillämpa den på insekten. Obehaget kommer ofta orsaka fästingen att haka sina tänder från hundens hud. Om varmt vatten är inte tillgänglig, dabbing alkohol genom en bomullsboll eller tillämpa det direkt på fästingen med användning av en pipett räcker.

Efter bedövning fästingen, bör ägarna testa huruvida fästingen har släppt sin bett. Djurägare bör klämma pincett så nära som möjligt till fästingen huvud och ge den en lätt twist. Om det känns som de fästing flyttar, är det troligt att det har häktas sina tänder. Ägare bör dra sedan kryssa i en långsam och stadig sätt, för att inte riskera att lämna fästingen huvud bakom. Ägare bör också undvika spricker fästingen på en hund, eftersom blodet kan vara giftiga för husdjur.

När en fästing på en hund avlägsnas bör det kastas i en liten burk av varmt vatten eller alkohol eller förbrännas. Ägare bör undersöka hundens hud för de delar av fästingen som kan ha lämnats kvar och ta bort dem därefter. Området för fästingbett bör desinficeras med en hund-vänliga antiseptisk att säkerställa en fullt frisk hund.

  • Det är en bra idé att observera området på hunden där fästingbett hittades för ett par dagar.
  • Beroende på deras kön och typ, fästingar kan expandera till olika storlekar - så stor som en druva eller så små som ett äpple frö - vid matning på blod.
  • Det är viktigt att ta bort alla delar av en fästing från bettet.
  • Lossa först fästingens grepp om hunden, genom att tillämpa varmvatten till fästingen.